Sırada kim var? İsrail'den 'domino etkisi' videosu: Taşların üzerindeki isimler merak konusu oldu!

İsrail ordusunun, Lübnan'ın pek çok bölgesine karadan ve havadan saldırıları devam ederken dünya ülkeleri,  Lübnan'ın yeni bir Gazze olmasından endişe ediyor. Ortadoğu'daki savaşı değerlendiren kimi uzmanlara göre, İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırılar Gazze'nin ötesinde olabileceği endişesini doğuruyor. Çünkü, İsrail, daha önce komutanlarını öldürdüğü, iki siber saldırı düzenlediği Hizbullah'a en ağır darbeyi vurdu. İsrail, saldırının ardından 'domino etkisi' isimli bir video yayımladı. Şimdiye kadar öldürdüğü isimleri bir domino taşı serisiyle gösteren İsrail, videonun sonundaki taşlarda ise suikast listesinde oldukları anlaşılan kimliği belirsiz siluetlerde yer aldı. 

Dünya

01.10.2024, 17:42

Ortadoğu'nun en güçlü isimlerinden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ta Beyrut'ta öldüren İsrailin suikastı Ortadoğu'da taşları yerinden oynattı. Saldırının ardından İsrail'in yayınladığı 'domino taşları' videosundaki soru işaretleri ise merak konusu oldu. Uzmanlar, İsrail'in hedefindeki isimlerin kimler olabileceğini yayınladığı video ile değerlendirdi.

Lübnan, Gazze olmanın eşiğinde! İsrail'in saldırıları göç dalgasını başlattı! İşte ülkeyi terk etmek zorunda kalanların sayısı Lübnan, Gazze olmanın eşiğinde! İsrail'in saldırıları göç dalgasını başlattı! İşte... Haberi Görüntüle

NASRALLAH VE HİZBULLAH'IN KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ 

28 Eylül'de İsrail jetleri akşam Beyrut'un güneyindeki Dahiliye bölgesinde yer alan Hizbullah karargahını bombaladı. Yeraltında 14. katta bulunan karargaha her biri 1 ton ağırlığında 85 adet sığınak delici bomba atıldı. Saldırıda Nasrallah ile Hizbullah komutanı Ali Karaki'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda Hizbullah mensubu hayatını kaybetti.

Yahudiler ABD’de Siyonist lobinin ofisini bastı! İsrail aleyhine sloganlar atıldı Yahudiler ABD’de Siyonist lobinin ofisini bastı! İsrail aleyhine sloganlar atıldı Haberi Görüntüle

SİYONİSTİN 'DOMİNO ETKİSİ' VİDEOSU

İsrail, saldırının ardından 'domino etkisi' isimli bir video yayımladı. Şimdiye kadar öldürdüğü isimleri bir domino taşı serisiyle gösteren İsrail, videonun sonundaki taşlarda ise suikast listesinde oldukları anlaşılan kimliği belirsiz siluetler vardı. Hürriyet'e video ile ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanlar bu isimlerin kimler olabileceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Biden ile görüşen BAE Devlet Başkanı Nahyan'dan dikkat çeken açıklama! 'Sarsılmaz bağlılık' sözleri Biden ile görüşen BAE Devlet Başkanı Nahyan'dan dikkat çeken açıklama!... Haberi Görüntüle

SIRADA KİMLERE SUİKAST DÜZENLENECEK? 

Akademisyen Prof. Dr. Özen Zeynep Oktav, "İran’ı iyice sindirmek için Kasım Süleymani’nin halefi İsmail Kaani’yi hedef alabilirler. Hamas’ın lideri Yahya Sinvar’a çok suikast girişimi oldu. Bu girişimlere devam edeceklerdir." derken, "Ama suikastlar ne Hamas’ı ne Hizbullah’ı ortadan kaldırır. Sadece yıpratır ve bir süre için morallerini bozar. Mücadele hırslarını daha da artırır.” dedi. 

Lübnan'a kara harekatı sinyali: Gallant resmen duyurdu: Sonraki aşama çok yakında Lübnan'a kara harekatı sinyali: Gallant resmen duyurdu: Sonraki aşama çok... Haberi Görüntüle

"İRAN'IN DİNİ LİDERİ HAMANEY OLABİLİR"

Akademisyen Prof. Dr. Ali Fuat Gökçe  ise İran dini lider Hamaney'e işaret etti, "Husilerin lideri Abdulmelik el Husi de var. Bu ikisi muhtemel hedeflerden.” diye konuştu.

İran Uzmanı Dr. Mehmet Koç da “İran’ın Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani olabilir. Kasım Süleymani’nin yerine atanmıştı. Husilerin lideri Abdülmelik El Husi de listelerindedir.” dedi.

Türkiye-İsveç Güvenlik Mekanizması toplantısı Ankara'da gerçekleşecek Türkiye-İsveç Güvenlik Mekanizması toplantısı Ankara'da gerçekleşecek Haberi Görüntüle

"YAHYA SİNVAR EN BAŞTAKİ HEDEFLERİ"

Ortadoğu Uzmanı Mete Sohtaoğlu, “Rıdvan Gücü’nün komutanı Ebu Ali Rıza, Hizbullah’ın hayatta kalan son saha komutanı. Kamuoyu önüne yüzü kapalı çıkıyor. O da hedef olabilir." dedi, "Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar en baştan beri hedefte.” diye de ekledi.

Emekli Diplomat Gülru Gezer ise “İsrail suikastlarla örgütleri felç etmeyi planlıyor. Yahya Sinvar ana hedefleri zaten. Nasrallah’ın yerine geçmesi düşünülen isimler de... Hamaney’e cesaret edebilirler mi, onu bilemiyorum. Çünkü çok büyük bir krize sebep olur.” dedi.

Lübnan Sağlık Bakanı açıkladı: Ölü sayısı 37'ye yükseldi Lübnan Sağlık Bakanı açıkladı: Ölü sayısı 37'ye yükseldi Haberi Görüntüle

DOMİNO TAŞLARINDA İKİ İSMİ GİZLEDİLER Mİ? 

İran Uzmanı Dr. Çağatay Balcı, "Suriye ve Lübnan eksenli suikastlar olabilir. Domino taşlarına Beşar Esad’ın kardeşi Mahir Esad’ı ve Husi liderlerini gizlemiş olabilirler. Devrim Muhafızları’nın Hava Uzay Gücü Komutanı Emir Ali Hacızade de hedeftir...” ifadelerini kullandı.

Akademisyen Prof. Dr. Aylin Ünver Noi de “Hamaney hedefte olabilir. Hizbullah’ın geride kalan yöneticilerinin de İsrail’in listesinde olduğu aşikar.” diye konuştu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading