Yandex Metrica

Sitede Ara

Sırları ifşa oldu! Garpiya-A1 adlı yeni bir saldırı uçağı üretmişler!

Sırları ifşa oldu! Garpiya-A1 adlı yeni bir saldırı uçağı üretmişler!

Reuters haber ajansının iki Avrupalı kaynağına göre Rusya, geçtiğimiz yıl Çin'den satın aldığı motor ve diğer parçalar ile Garpiya-A1 adlı yeni bir saldırı uçağı üretmeyi başardı.

Dünya

15.09.2024, 17:23

İki Avrupalı istihbarat kaynağı ve Reuters tarafından açıklanan belgelere göre Rusya, geçtiğimiz yıl Çin'den satın aldığı motor ve diğer parçaları kullanarak Ukrayna'da geliştirdiği Garpiya-A1 adlı yeni bir uzun menzilli saldırı uçağı üretmeyi başardı.

Bu yeni İHA için bir üretim sözleşmesi, üretim sürecine ilişkin kurumsal yazışmalar ve mali belgeleri içeren bilgilerde, Rus devlet silah şirketi Almaz-Antey'in bir yan kuruluşu olan IEMZ Kupol'un Temmuz 2023'ten Temmuz 2024'e kadar 2.500'den fazla Garpiya ürettiği belirtildi.

Çin teknolojisi içeren yeni Rus insansız hava aracının varlığı daha önce rapor edilmemişti.

Lübnan'da üst üste patlamalar: Evlerin çatısındaki güneş panelleri dair birçok cihaz infilak ediyor Lübnan'da üst üste patlamalar: Evlerin çatısındaki güneş panelleri dair birçok... Haberi Görüntüle

UKRAYNA TOPRAKLARINDA KULLANILIYOR

Adı açıklanmayan kaynağa göre Garpiya'nın Ukrayna'daki askeri ve sivil hedeflere karşı kullanıldığını, kritik altyapıya zarar verdiğini ve sivil ve askeri kayıplara yol açtığı belirtiliyor.

Kaynaklar ayrıca Reuters ile paylaştıkları fotoğrafların Ukrayna'daki bir Garpiya saldırısına ait enkaz görüntüleri olduğunu söyledi fakat daha fazla ayrıntı vermedi.

Reuters bu sonucu destekleyen bilgilere ulaştı ancak görüntüleri bağımsız olarak doğrulayamadı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise açıklama talebine yanıt vermedi.

'Esirleri kurtar yeniden saldır': On binlerce İsrailli rehine takası için sokaklara indi 'Esirleri kurtar yeniden saldır': On binlerce İsrailli rehine takası için... Haberi Görüntüle

ÇİN'DEN RUSYA'YA DESTEK

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından Reuters'e yapılan açıklamada Pekin'in insansız hava araçları da dahil olmak üzere potansiyel askeri uygulamaları olan ürünlerin ihracatını sıkı bir şekilde kontrol ettiğini söyledi.

Açıklamada “Ukrayna kriziyle ilgili olarak Çin her zaman barış görüşmelerini ve siyasi çözümü desteklemeye kararlı olmuştur” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada Çin'in Rusya ile ticaretinde herhangi bir uluslararası kısıtlama bulunmadığı da belirtildi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading