Sivil itaatsizliğin bedeli ağır oldu! Teknoloji devi siyonistlerle kol kola…

Sivil itaatsizliğin bedeli ağır oldu! Teknoloji devi siyonistlerle kol kola…

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Microsoft, Gazze için sessiz protesto düzenleyen iki çalışanını işten kovdu. Microsoft çalışanlarından Abdo Mohamed ve Hossam Nasr, işten çıkarılma nedeni sessiz protesto olduğunu belirttiler. 

Dünya

26.10.2024, 18:33

Microsoft, çalışanları terör devleti İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de hayatını kaybedenleri onurlandırmak için "sessiz bir protesto" düzenleyen iki çalışanını işten çıkardı.

SESSİZ PROSTESTO DÜZENLEDİK

İşten çıkarılan Microsoft çalışanları Abdo Mohamed ve Hossam Nasr, Associated Press'e (AP) yaptıkları açıklamada, "Gazze'deki soykırımının kurbanlarını onurlandırmak ve Microsoft'un bu soykırımdaki suç ortaklığına dikkati çekmek" amacıyla şirketin Washington'daki Redmond kampüsünde sessiz protesto düzenlediklerini bildirdi.

HEMEN İŞTEN ATTILAR

Bu protestonun, Microsoft tarafından onaylanan ve ihtiyaç sahibi insanlar için düzenlenen diğer bağış kampanyalarına benzer olduğunu ifade eden çalışanlar, düzenledikleri protestodan birkaç saat sonra işten çıkarıldıklarını öğrendiklerini kaydetti.

MİCROSOFT BİR ANI OLUŞTURAMADI

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında sevdiklerini kaybeden çok sayıda kişinin şirket bünyesinde yer aldığını vurgulayan Mohamed, "Microsoft, bir araya gelip acımızı paylaşabileceğimiz ve artık kendileri adına konuşamayan insanların anılarını onurlandırabileceğimiz bir alan oluşturmayı başaramadı." ifadesini kullandı.

Çalışanlar ayrıca, Microsoft'un bulut teknolojisinin İsrail hükümetine satılmasına karşı çıkan "Apartheid için Azure'a Hayır" adlı koalisyonun üyesi olduklarını belirtti.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Microsoft ise söz konusu olayın ardından yaptığı açıklamada "iç politikaya uygun olarak bazı çalışanların işine son verildiğini" açıklamış, ancak konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermeyi reddetmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading