Siyonist 25 ülkeye 'tek yol bu' diyerek gönderdi! İsrail'den Lübnan'a iki ateşkes şartı

Siyonist 25 ülkeye 'tek yol bu' diyerek gönderdi!  İsrail'den Lübnan'a iki ateşkes şartı

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Almanya, İngiltere, İtalya ve Kanada gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 25 ülkenin dışişleri bakanına Lübnan'da ateşkes için gönderdiği mektupta 'iki şart' sundu. 

Dünya

30.09.2024, 18:56

25 ülkeye mektup gönderen İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Lübnan'da ateşkes için 'iki şart' sundu ve bunlar gerçekleşmedikçe ateşkesi asla kabul etmeyeceklerini vurguladı. 

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Almanya, İngiltere, İtalya ve Kanada gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 25 ülkenin dışişleri bakanına Lübnan ile olası bir ateşeks anlaşması için mektup gönderdi. İsrail Dışişleri Bakanı, ateşkes için iki şart sundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a New York'ta sevgi gösterisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a New York'ta sevgi gösterisi Haberi Görüntüle

"İSRAİL'İN ATEŞKESİ KABUL ETMESİNİN TEK YOLU...."

Mektubunda İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilime değinen ve ateşkes şartlarını tek tek sıralayan İsrailli bakan Katz, "İsrail, Lübnan'da ateşkesi kabul etmeyecektir. İsrail'in ateşkesi kabul etmesinin tek yolu Hizbullah'ı Litani'nin kuzeyine taşımak ve silahsızlandırmaktır" ifadelerine yer verdi.

1 Milyon İsrailli kaçtı! İsrail-Lübnan savaşında bir ilk: Hizbullah'tan İsrail'in başkentine Tel Aviv'e saldırı 1 Milyon İsrailli kaçtı! İsrail-Lübnan savaşında bir ilk: Hizbullah'tan İsrail'in... Haberi Görüntüle

"NASRALLLAH'IN ÖLDÜRÜLMESİ EN HAKLI TEDBİR"

"Sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Lübnan'a ilişkin tüm kararlarının tam olarak uygulanmasıyla ateşkesin sağlanabileceğini" altını çizen Katz, Lübna ile olabilecek olası ateşkes anlaşması için şunları kaydetti:

"Bu olmadığı sürece İsrail, vatandaşlarının güvenliğini ve kuzey sakinlerinin bölgelerine dönüşünü sağlamak için uygulamalarını sürdürecektir. "Katz ayrıca Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail hava saldırısında öldürülmesinin "Tel Aviv tarafından alınan en haklı ve önleyici tedbirlerden biri olduğunu" iddia etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading