Sitede Ara

Siyonist derinlere sızdı: İsrail'den Hizbullah için istihbarat yatırımı!

Siyonist derinlere sızdı: İsrail'den Hizbullah için istihbarat yatırımı!

İsraill'in son günlerdeki siber saldırıları  ve grubun lideri dahil neredeyse tüm komuta kademesine yönelik suikastlarla Hizbullah’a büyük darbe indiren siyonistin 2006’dan bu yana gruba sızmak için istihbarat yatırımı yaptığı öne sürüldü.   

Dünya

30.09.2024, 13:07

Amerikan New York Times gazetesi (NYT) İsrail’in 2006’da İkinci Lübnan Savaşı’nın sona ermesinden bu yana Hizbullah’ın derinliklerine nüfuz eden güçlü bir istihbarat aygıtı kurmak için ilmik ilmik çalıştığını yazdı.

NYT tarafından yapılan haberde;  İsrail’in Hizbullah’ın komuta yapısı büyük ölçüde ortadan kaldırılan, iletişim ağına büyük zarar veren ve neticede lideri Hasan Nasrallah’ın ölümüyle sonuçlanan saldırıları yıllardır inşa ettiği istihbarat gücü sayesinde gerçekleştirdiği ifade edildi. 

Lübnan'da katliam var! 2006'dan bu yana en büyük bombardıman: Terör devleti İsrail durmuyor Lübnan'da katliam var! 2006'dan bu yana en büyük bombardıman: Terör... Haberi Görüntüle

İSTİHBARAT TOPLAMAYA BÜYÜK KAYNAK AYIRDILAR

Gazeteye konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ABD’li ve İsrailli kaynaklar, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldüren nokta atışı saldırının, Tel Aviv’in 2006’daki savaştan sonra Hizbullah’a yönelik istihbarat toplamaya çok fazla kaynak ayırmasının doğrudan sonucu olduğunu belirttiler.

F-35'e kafa tutacak! Gökyüzüne taze kan! Su-57 teslimatı savaşta dengeleri değiştirecek F-35'e kafa tutacak! Gökyüzüne taze kan! Su-57 teslimatı savaşta dengeleri... Haberi Görüntüle

 SON TEKNOLOJİ SİBER ARAÇLAR İNŞA EDİLDİ 

İsrail 2006 yılından beri  “dünyanın en iyilerinden biri” olarak kabul edilen istihbarat toplama operasyonunu güçlendirdi. Hizbullah üyelerinin elektronik cihazlarının patlamasına yol açan saldırının arkasında olan istihbarat birimi “Birlik 8200”, grubun iletişim ağını ele geçirmek için son teknoloji siber araçlar inşa etti. Buradan elde edilen bilgilerin askeri kanada hızla iletilmesini sağlamak için muharebe saflarında yeni ekipler kuruldu. 

İzlemeye yürek dayanmaz: Filistin'de 10 yaşındaki çocuk kendini astı! İzlemeye yürek dayanmaz: Filistin'de 10 yaşındaki çocuk kendini astı! Haberi Görüntüle

HİZBULLAH'IN KALELERİ FOTOĞRAFLANDI

İsrailli yetkililere göre, “Sisifos” adı verilen çalışma kapsamında ordu, gelişmiş uydu teknolojisi ve Lübnan üzerinde sürekli uçurduğu insansız hava araçlarıyla Hizbullah’ın kalelerini fotoğrafladı. 

Guterres'ten Lübnan mesajı: Dünya bunu kaldıramaz Guterres'ten Lübnan mesajı: Dünya bunu kaldıramaz Haberi Görüntüle

ÜLKENİN DERİNLİKLERİNE GİZLİ KOMANDO BİRLİĞİ 

Ayrıca Lübnan içerisinde hassas istihbarat görevleri yürütmek üzere ülkenin derinliklerine gizli komandolar yerleştirdi. İsrail’in topladığı istihbarat, yakın zamanda gerçekleştirilen üst düzey Hizbullah yöneticilerinden Fuad Şükür ve İbrahim Akil’e yönelik suikastlarda; hatta ABD’nin Ocak 2020’de Irak’ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Kasım Süleymani’yi öldürmesinde kullanıldı.

Batı'nın gerçek yüzü: Sözde 'Özgürlükler ülkesi' Filistin'e destek paylaşımı yapan Türk vatandaşını ifadeye çağırdı Batı'nın gerçek yüzü: Sözde 'Özgürlükler ülkesi' Filistin'e destek paylaşımı yapan... Haberi Görüntüle

NASRALLAH'IN YERİ AYLAR ÖNCESİNDE BİLİNİYORDU İDDİASI 

NYT'ye açıklamalarda bulunan İsrailli savunma yetkilileri, ordunun Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın nerede olduğunun aylar öncesinden bilindiğini ifade etti. Yetkililere göre ordu, geçen haftanın başlarında Nasrallah’ın yer değiştirmesine fırsat tanımadan saldırma kararı aldı.

Avrupa'da göçmen krizi! Almanlar gemileri yaktı: 100.000 mülteciyi Yunanistan'a gönderecekler Avrupa'da göçmen krizi! Almanlar gemileri yaktı: 100.000 mülteciyi Yunanistan'a gönderecekler Haberi Görüntüle

NASRALLAH'IN CESEDİ ENKAZDAN ÇIKARILDI 

Bu esnada ABD ile İsrail arasında Lübnan’da ateşkes olasılığı görüşmeleri devam ediyordu. Öte yandan Nasrallah’ın cesedinin enkazdan çıkarıldığı bildirildi. Nasrallah’ın tam olarak nasıl öldüğü veya cenazesinin ne zaman kaldırılacağı belirtilmezken yerel medyaya konuşan kaynaklar cesedinde doğrudan yara olmadığını ve ölüm nedeninin patlamanın gücünden kaynaklanan travma olabileceğini söyledi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading