Yandex Metrica

Siyonist faşizm sürüyor: Hutbede Haniye'ye dua eden Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri gözaltına alındı

Siyonist faşizm sürüyor: Hutbede Haniye'ye dua eden Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri gözaltına alındı

İşgalci İsrail, bir yandan katliamlarını sürdürürken bir yandan da sindirme politikası güdüyor. Siyonist İsrail güçleri tarafından şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için dua eden Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri gözaltına alındı.

Dünya

02.08.2024, 20:40

İsrail politikalarına karşı duran Müslüman ülkeler soykırımcı siyonist katiller tarafından şehit edilen Hamas Büro Başkanı İsmail Haniye'nin yasını tutuyor. Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede milli yas ilan edilerek bayraklar yarıya indirildi, Haniye'nin gıyabında cenaze namazı kılındı ve dualar edildi. Mescid-i Aksa'da da Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri önderliğinde İsmail Haniye için cenaze namazı kılındı, dualar edildi. Yoğun katılımı sindiremeyen İsrail güçleri Sabri'yi gözaltına aldı.

Rusya'dan Ukrayna'ya ikinci dalga hava saldırısı başladı! Ukrayna'da balistik silah tehdidi! Rusya'dan Ukrayna'ya ikinci dalga hava saldırısı başladı! Ukrayna'da balistik silah... Haberi Görüntüle

MAHKEMEYE GÖTÜRÜLDÜ

Şeyh İkrime Sabri'nin aile üyelerinden biri çok sayıda polisin işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki konutuna gelerek Şeyh İkrime Sabri'yi gözaltına aldığını söyledi. Mescid-i Aksa İmam Hatibi'nin bölge mahkemesine götürüldüğü bildirildi. 

Irkçı eylem ve söylemleriyle tanınan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Şeyh İkrime Sabri hakkında açılan soruşturmaya destek verdiğini belirtti. Kabinenin bir başka üyesi İçişleri Bakanı Moshe Arbel ise eyh İkrime Sabri'nin Doğu Kudüs'teki "oturum izninin" iptal edilerek şehirden çıkarılmasının planlandığını açıklamıştı.

Şeyh İkrime Sabri, son yıllarda sık sık İsrail güçleri tarafından gözaltına alınıyor. Sürekli soruşturmaya tabi tutulan Sabri'nin Mescid-i Aksa'ya girişine ve yurtdışına çıkışına yasaklar getirilmişti. 

MiG-29 yere çakıldı! Türkiye'yi tehdit etmişlerdi: Savaş uçaklarını gökyüzünde tutamadılar MiG-29 yere çakıldı! Türkiye'yi tehdit etmişlerdi: Savaş uçaklarını gökyüzünde tutamadılar Haberi Görüntüle

BATI ŞERİA'DA GIYABİ CENAZE NAMAZI

İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da da İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Batı Şeria'da bulunan birçok camide cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası İsrail alayhine sloganlar atıldı. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading