Yandex Metrica

Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den İsrail'e silah ambargosu kararı!

Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den İsrail'e silah ambargosu kararı!

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail'e silah ihracatına kısıtlama getirileceğini duyurdu. Satış lisansı askıya alınan ihraç kalemleri arasında askeri ekipman parçaları ve yer hedeflemede kullanılan helikopterler ile İnsansız Hava Araçları (İHA) bulunuyor.   

Dünya

03.09.2024, 14:24

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Avam Kamarası’nda yaptığı açıklamada, İsrail’e silah ihracatına yönelik 30 lisansın askıya alınacağını ifade etti. Lammy, İngiltere'nin silah ihracat lisanslarının "uluslararası insancıl hukukun ciddi şekilde ihlal edilmesi veya ihlal edilmesinin kolaylaştırılması için kullanılabileceğine dair açık risk" bulunduğunu tespit eden incelemenin ardından bu kararın alındığının altını çizdi.

 

O ülkeden Türk vatandaşlarına vize muafiyeti: 15 yaş altı ve 50 yaş üstü faydalanabilecek O ülkeden Türk vatandaşlarına vize muafiyeti: 15 yaş altı ve... Haberi Görüntüle

"ÇATIŞMA KARŞISINDA İHRACATIMIZI GÖZDEN GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ"

Bakan Lammy, 350 lisansın yaklaşık 30'unun askıya alınacağını ifade ederek "Bunun gibi bir çatışma karşısında İngiltere'nin ihracat lisanslarını gözden geçirmek bu hükümetin yasal görevidir. Bu genel bir yasak ya da silah ambargosu değil." dedi.

Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını masaya yatırıyor Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını... Haberi Görüntüle

"MASUMİYET YA DA SUÇLULUK TESPİTİ DEĞİL"

İsrail'in uluslararası insancıl hukuku ihlal edip etmediği konusunda hakemlik yapmadıklarını ve yapamayacaklarını söyleyen İngiltere Dışişleri Bakanı  "Bu ileriye dönük bir değerlendirmedir, masumiyet ya da suçluluk tespiti değildir. Yetkili mahkemeler tarafından gelecekte yapılacak herhangi bir tespite halel getirmez." açıklamasında bulundu. 

Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını masaya yatırıyor Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını... Haberi Görüntüle

"İNGİLTERE, SAVAŞ SUÇLARINA ORTAK OLMAKLA SUÇLANIYOR"

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim 2023'ten bu yana süregelen aralıksız saldırılarına ve savaş suçları işlediği uyarılarına rağmen İngiltere'nin bu ülkeye silah satan şirketlere verdiği ihracat lisanslarını sonlandırmaması hem halkın hem de uluslararası toplumun tepkisine neden olmuştu.

Ülkedeki insan hakları örgütleri ve bağımsız kuruluşlar, Gazze'de uluslararası insancıl hukuku ihlal eden İsrail'e silah satışını durdurmadığı gerekçesiyle İngiltere'yi "İsrail'in savaş suçlarına ortak olmakla" eleştiriyor.

Papa'nın ziyaretine ayrılan 12 milyon dolarlık bütçeye sert tepki: Hükümet yoksulları göz ardı ediyor Papa'nın ziyaretine ayrılan 12 milyon dolarlık bütçeye sert tepki: Hükümet... Haberi Görüntüle

SİLAH VE ASKERİ TEÇHİZAT LİSANSLARININ SAYISI 345 OLDU 

İngiltere İş ve Ticaret Bakanlığının açıkladığı verilere göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana ülkeden İsrail'e silah, askeri teçhizat ve diğer kontrollü ürünlerin satışı için 100'den fazla ihracat lisansına onay verildi. Mayıs itibarıyla "varış noktasının İsrail olduğu belirtilen" mevcut silah ve askeri teçhizat ihraç lisanslarının sayısı 345 oldu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading