Yandex Metrica

Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den sonra o ülkeden de İsrail'e silah ambargosu kararı!

Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den sonra o ülkeden de İsrail'e silah ambargosu kararı!

Geçtiğimiz günlerde İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail'e silah ihracatına kısıtlama getirileceğini duyurmuştu. İngiltere'nin verdiği bu kararı henüz hazmedemeyen İsrail'e bir darbe de Almanya'dan geldi. Almanya, hukuki zorluklarla uğraşırken İsrail'e yeni savaş silahları ihracatını askıya aldı.  

Dünya

19.09.2024, 14:32

Reuters Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, veri analizi ve Ekonomi Bakanlığı'na yakın bir kaynağa göre, Almanya, hukuki zorluklarla uğraşırken İsrail'e yeni savaş silahları ihracatını askıya aldı.

Ekonomi Bakanlığı'nın ihracat lisanslarını onaylayan verilerine göre, Almanya geçen yıl İsrail'e askeri teçhizat ve savaş silahları da dahil olmak üzere 326,5 milyon avro (363,5 milyon dolar) değerinde silah ihracatını onayladı ve bu, 2022'ye göre 10 kat artış anlamına geliyor.

Trump'tan flaş seçim vaadi: Beni seçmezseniz, ABD ekonomik kıyıma uğrar! Çin'den gelenlere yüzde 200 vergi... Trump'tan flaş seçim vaadi: Beni seçmezseniz, ABD ekonomik kıyıma uğrar!... Haberi Görüntüle

İNSAN HUKUKU DAVALARI SONUÇLANANA KADAR DURDURULDU 

Almanya Ekonomi Bakanlığı'na yakın bir kaynak, Almanya'dan yapılan bu tür ihracatların insani hukuku ihlal ettiği yönündeki davaların sonuçlanmasına kadar İsrail'e silah ihracat lisansı onayı çalışmalarının durdurulduğunu bildirdi.

Satış lisansı askıya alınan ihraç kalemleri arasında askeri ekipman parçaları ve yer hedeflemede kullanılan helikopterler ile İnsansız Hava Araçları (İHA) bulunuyor.   

Lübnan'daki kanlı saldırılar 21. yüzyılda yeni tehdit: Karargahlar, liderler ve havalimanları için için dikkat edilmeli Lübnan'daki kanlı saldırılar 21. yüzyılda yeni tehdit: Karargahlar, liderler ve... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE: İNSANCIL HUKUK CİDDİ ŞEKİLDE İHLAL EDİLİYOR 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Avam Kamarası’nda yaptığı açıklamada, İsrail’e silah ihracatına yönelik 30 lisansın askıya alınacağını ifade etti. Lammy, İngiltere'nin silah ihracat lisanslarının "uluslararası insancıl hukukun ciddi şekilde ihlal edilmesi veya ihlal edilmesinin kolaylaştırılması için kullanılabileceğine dair açık risk" bulunduğunu tespit eden incelemenin ardından bu kararın alındığının altını çizdi.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading