Yandex Metrica

Siyonist İsrail'in tehdidi göçe zorladı: Gece yarısı umuda yolculuk

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan terör devleti İsrail’in tahliye uyarısının ardından Han Yunus kentinde zorunlu göç başladı.

Dünya

02.07.2024, 12:15

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 38 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 9 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 86 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Yerinden edilmiş 1,5 milyon insanın yaşadığı Refah kentine geniş kapsamlı operasyon hazırlığı içerisinde olan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu Filistin halkını göçe zorladı.

İşgalci İsrail, ilk kez Lübnan topraklarını vurdu: Vurulan köy, kullanılamaz hale geldi! İşgalci İsrail, ilk kez Lübnan topraklarını vurdu: Vurulan köy, kullanılamaz... Haberi Görüntüle

HASTA VE YARALILAR BAŞKA HASTANEYE NAKLEDİLDİ

İsrail’in tahliye uyarısının ardından Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi boşaltılıyor. Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze Şeridi'nde faaliyetteki az sayıdaki sağlık merkezinden biri olan Gazze-Avrupa Hastanesi'nden tahliye edilen hasta ve yaralıların kent merkezindeki Nasır Hastanesi’ne nakledildi.

Kaynaklar, hastanenin veya çevresinin bombalanması durumunda zarar görecekleri endişesiyle ekiplerin "hastanedeki tıbbi alet ve cihazları da tahliye etmeye başladığını" bildirdi.

Bir şehri deyim yerindeyse haritadan sildi: Bu bombanın gücü, 50 bin askere denk Bir şehri deyim yerindeyse haritadan sildi: Bu bombanın gücü, 50... Haberi Görüntüle

ACİLEN BOŞALTMALARI İSTENMİŞTİ

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistinlilerden Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri "güvenlikleri için" acilen boşaltmalarını istemişti.

Bolivya'daki darbenin arkasında kim var? Luis Arce, Putin ile BRICS üyeliğini konuşmuştu Bolivya'daki darbenin arkasında kim var? Luis Arce, Putin ile BRICS... Haberi Görüntüle

GECE YARISI UMUDA YOLCULUK

Kentin doğusundaki Filistinliler, İsrail ordusunun çağrısından saatler sonra El-Mevasi bölgesine doğru göç etmek zorunda kalmıştı. Refah'ın batısında bulunan ve yerleşim yeri olmayan El-Mevasi'de büyük ölçüde açık araziler bulunuyor.

ABD'de Başkan Yardımcısı Harris'e 'başkan ol' baskısı: 'Anayasa'nın 25. Ek Maddesi'ni kullan' ABD'de Başkan Yardımcısı Harris'e 'başkan ol' baskısı: 'Anayasa'nın 25. Ek... Haberi Görüntüle

ŞARTLAR OLDUKÇA ZOR

Altyapı, kanalizasyon ağları, elektrik hatları, iletişim ağları ve internetten de yoksun olan bölgede, yerinden edilmiş Filistinliler, oldukça zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Evlerini terk edip bu bölgeye sığınanlar, su, gıda, temizlik ve sağlık hizmetleri konusunda büyük yoksunluk yaşıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading