Yandex Metrica

Siyonist rejim'den Adidas'a baskı! Filistin kökenli model Bella Hadid'i reklam filminden çıkarıldı!

Siyonist rejim'den Adidas'a baskı! Filistin kökenli model Bella Hadid'i reklam filminden çıkarıldı!

Dünyaca ünlü Filistin kökenli Amerikalı model Bella Hadid, İsrail destekçisi lobi grupları ve kurumlarının tepkisiyle karşılaşmaya devam ediyor. Bella Hadid, son olarak İsrail baskısı nedeniyle ayakkabı reklamından çıkarıldı.   

Dünya

23.07.2024, 11:59

Filistin kökenli ünlü model Bella Hadid, Adidas'ın 1972 Münih Olimpiyatları temasını işlediği reklam kampanyasından İsrail'in tepkisi sonucunda reklamdan çıkarıldı. İsrail'in Hadid'i ve markayı hedef almasının ardından Adidas, Hadid'in kampanyadan çıkarıldığını yapmış olduğu resmi açıklamayla doğruladı.  Hadid'in Filistin'e desteği ve İsrail'e yönelik sert eleştirileri daha önce de tartışmalara neden olmuştu.

 

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin topraklarında sürdürdüğü katliama tepkisiz kalmayanlardan biri de Filistin asıllı dünyaca ünlü manken Bella Hadid oldu. Hadid son olarak, dünyanın önde gelen spor giyim markası Adidas'ın 1972 Münih Olimpiyatları'nı öne çıkaran reklam kampanyasının yüzü seçildi. Ancak bu gelişmenin ardından Hadid ve Adidas, İsrail tarafından bir kez daha hedef alındı ve ünlü manken Adidas'ın kararıyla reklam filminden çıkarıldı. 

Misilleme korkusu: İsrail medyası katil Netanyahu'nun talebini yazdı Misilleme korkusu: İsrail medyası katil Netanyahu'nun talebini yazdı Haberi Görüntüle

ADİDAS'IN SÖZCÜSÜ KAMPANYADAN ÇIKARDIKLARINI DOĞRULADI 

USA Today’e açıklama yapan, spor giysisi ve eşyası üreticisi Adidas'ın sözcüsü, İsrail karşıtlığıyla bilinen Bella Hadid’in, 1972 Münih Olimpiyatları'nda kullanılan ayakkabının reklamında yer almasının sebep olduğu “üzüntü ve sıkıntı” için özür dilediklerini ifade etti.

Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamı nedeniyle “trajik tarihi olaylar”la bağlantı kurulduğuna dikkati çeken Sözcü, ayakkabı reklamının bundan sonraki sürecinin gözden geçirileceğini belirtti. 

İran ile Avusturya arasında Hizbullah atışması: İki büyükelçi de Dışişleri Bakanlığına çağrıldı İran ile Avusturya arasında Hizbullah atışması: İki büyükelçi de Dışişleri... Haberi Görüntüle

İSRAİL 1 HAFTA ÖNCEDEN ÜNLÜ MANKENİ  HEDEF GÖSTERMİŞTİ 

İsrail, 18 Temmuz’da resmi X hesabı üzerinden Hadid’in olduğu Adidas reklamlarını paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

Adidas yakın zamanda ayakkabıları için 1972 Münih Olimpiyatlarını öne çıkaran yeni bir kampanya başlattı. Münih Olimpiyatları sırasında 11 İsrailli Filistinli teröristler tarafından öldürüldü. Bilin bakalım kampanyalarının yüzü kim? Antisemitizmi yayma ve İsraillilere ve Yahudilere karşı şiddet çağrısında bulunma geçmişine sahip, yarı Filistinli bir model olan Bella Hadid. O ve babası sık sık Yahudilere karşı kan iftiralarını ve Yahudi karşıtı komploları teşvik ediyor. @Adidas,yorumunuz var mı?

Son dakika... Soykırım ortağı Biden'dan Netanyahu'ya: Philadelphia Koridoru’ndan çekilin! Son dakika... Soykırım ortağı Biden'dan Netanyahu'ya: Philadelphia Koridoru’ndan çekilin! Haberi Görüntüle

HADİD'İN YER ALDIĞI TÜM GÖNDERİLER SİLİNDİ 

​​​​​​​Adidas, İsrail’in Filistin politikalarına karşıtlığı ve Gazze’de yaşanan soykırıma karşı birçok platformdaki duruşuyla bilinen Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamı kampanyasındaki tüm sosyal medya gönderilerini apar topar sildi. 

Avrupa'da maymun çiçeği virüsü alarmı! 'Hazırlıklı olun' uyarısı yapıldı Avrupa'da maymun çiçeği virüsü alarmı! 'Hazırlıklı olun' uyarısı yapıldı Haberi Görüntüle

NEW YORK'TA DÜZENLENEN EYLEME KATILDI

Dünyaca ünlü manken Bella Hadid, Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes şehrinde bu yıl 77'ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali'ne de katılmıştı. Ünlü model, Filistin direnişinin sembolü haline gelen kefiyeden yapılma elbisesi ile dikkat çekmişti.

Daha önce de Gazze’de devam eden savaşla ilgili açıklama yapan model, 2021 yılında da New York’ta düzenlenen Filistin yanlısı bir yürüyüşe siyah beyaz kefiye ile katılmıştı.Son olarak Filistin'e verdiği destek nedeniyle ölüm tehditleri aldığını açıklamış, dünyaca ünlü bazı markalar tarafından ambargoya uğramıştı.

Son dakika... Soykırımcı İsrail'den TRT ekibine bombalı saldırı: Birçok basın mensubu yaralandı Son dakika... Soykırımcı İsrail'den TRT ekibine bombalı saldırı: Birçok basın... Haberi Görüntüle

"KARİYERİM DURSA BİLE FİLİSTİN'İ DESTEKLEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİM"

Daha önce birçok kez Filistin'e destek paylaşımı yapan ve Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan Bella Hadid, İsrail tarafından tepkilerin odağı haline getirilmişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Hitler'e benzeten Hadid, "Kariyerim dursa bile Filistin'i desteklemekten asla vazgeçmeyeceğim. Modellik işlerini kaybetmekten korkmuyorum ve Filistin hakkında sesimi yükseltmeye devam edeceğim. İsrail Başbakanı Netanyahu yeni Hitler!" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading