Yandex Metrica

Siyonistler emretti, Fransa yerine getirdi: Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, İsrail tarafından susturulmaya çalışıyor

Siyonistler emretti, Fransa yerine getirdi: Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, İsrail tarafından susturulmaya çalışıyor

İsrail'in sansür talebini kabul etmeyen Telegram kurucusu Pavel Durov, Fransa'da siyonistlerin talebiyle gözaltına alındı. Meta'ya gözlerini yuman Batı, İsrail'in yaptığı soykırımı dünyaya duyuran Telegram'ı susturmaya çalışıyor.

Dünya

26.08.2024, 12:26

Telegram mesajlaşma uygulamasının milyarder kurucusu ve CEO'su 39 yaşındaki Pavel Durov, cumartesi akşamı Paris dışında bulunan Bourget havaalanında gözaltına alındı. 

Fransız medyası, Rus mesajlaşma uygulaması Telegram'on kurucusu Pavel Durov'un Azerbaycan dönüşü Paris Le Bourget havaalanında gözaltına alındığı bildirildi. Fransa'da arananlar listesinde bulunan Durov'un Fransız vatandaşlığı var. 

Durov hakkında terörizme destek, uyuşturucu kaçakçılığı, suça ortaklık, toplu dolandırıcılık, kara para aklama, suçu gizleme, pedofili içerik, yaptırımlardan kaçınma gibi iddialar vardı.

Balkan ülkesinden çılgın sipariş! Bir iki üç değil tam 6 tane TB2 SİHA alacak Balkan ülkesinden çılgın sipariş! Bir iki üç değil tam 6... Haberi Görüntüle

SANSÜR TALEBİNİ GERİ ÇEVİRDİ

Son günlerde İsrail'in Gazze'deki barbar soykırımları ile ilgili savaş suçu teşkil eden görüntülerin Telegram'da yayımlanmasının İsrail'de alarma yol açtığı kaydediliyor. İddiaya göre bazı bilgisayar korsanlarının Gazze'de katliam yapan İsrail'in gizli verilerini ele geçirdiği ve bu verileri Telegram üzerinden yayınladığı belirtildi. Telegram'ın İsrail'in tüm baskılarına direnerek "sansür" talebini geri çevirdi ve bunun ardından da Fransa'da gözaltına alındığı kaydedildi.

Putin'den ABD ve Avrupa'ya savaş tehdidi: 'Gerekli kararları alacağız' Putin'den ABD ve Avrupa'ya savaş tehdidi: 'Gerekli kararları alacağız' Haberi Görüntüle

İSRAİL'E AİT 1 MİLYON BELGE

Wikileaks olayına benzer olan DDoSecrets isimli Telegram kanalı ile İsrail'e ait 1 milyondan fazla belge sızdırıldı. İsrail kaynaklarına göre belgeler Nisan 2024 yılında yayınlandı. Kaynaklar, belgelerin üst düzey yetkililerin kişisel bilgileri ve hassas yazışmalarla bakanlıkların iç ve gizli belgeleri olduğunu belirtti.

Sınırdaki gerilim diplomatik krize dönüştü! Bangladeş'ten Hindistan'a nota! Sınırdaki gerilim diplomatik krize dönüştü! Bangladeş'ten Hindistan'a nota! Haberi Görüntüle

8 AYRI SUÇTAN YARGILANACAK

Öte yandan Batı'nın Meta'daki tüm suçları görmezden gelerek aynı suçların Telegram'a yöneltilmesinin ardından harekete geçmesi iki yüzlülüğünü bir kez daha ortaya koydu. Durov'un 8 ayrı suçtan yargılanacağı iddia edilirken Telegram kurucusunun, bazı hükümetlerin kendisine baskı yapmaya çalıştığını ancak şu anda 900 milyon aktif kullanıcısı bulunan uygulamanın "tarafsız bir platform" olarak kalması gerektiği söylediği kaydedildi.

Bakan Fidan'dan dünyaya mesaj: 'İsrail'i durdurmak için birlikte hareket etmek zorundayız' Bakan Fidan'dan dünyaya mesaj: 'İsrail'i durdurmak için birlikte hareket etmek... Haberi Görüntüle

BATI MESAJLARA ERİŞİM İSTİYOR

  •  JETİ AZERBAYCAN'DAN KALKTI

PAVEL Durov'un neden gözaltına alındığı bilinmezken Fransa'da hakkında yakalama kararı bulunduğu iddia edildi. Yaklaşık 15 milyar dolar serveti olduğu tahmin edilen Durov'u taşıyan özel jetin Azerbaycan'dan havalandığı bildirildi. Batılı istihbarat servisleri Telegram'ın özel mesajlarına erişmek istiyor. Fransız medyasına göre Durov işbirliği yapmazsa 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

  •  RUSYA DIŞİŞLERİ: TAKİP EDİYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanlığının, Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasına ilişkin durumu netleştirmeye çalıştığı bildirildi. Rusya'nın Paris Büyükelçiliği'nden Rus haber ajansı TASS'a yapılan açıklamada, Durov'un temsilcilerinin elçilikle temas kurmadığı belirtildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Batılı sivil toplum örgütlerinin, Rusya'nın Telegram'a 2018'de erişim engeli getirmesine tepki gösterdiğini anımsatarak, "Sizce bu sefer Paris'e çağrıda bulunarak Durov'un serbest bırakılmasını talep edecekler mi yoksa dillerini mi yutacaklar?" ifadesini kullandı.

  •  'SİYASİ GEREKÇELERLE ALINDI'

Rus milletvekili Vladislav Davankov da yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a çağrıda bulunarak, Durov'un siyasi gerekçelerle gözaltına alınış olabileceğini belirtti.

  •  MUSK'TAN SERBEST BIRAKIN ÇAĞRISI

ABD'li teknoloji devi Elon Musk, Cumartesi günü Paris-Le Bourget havaalanına vardıktan kısa bir süre sonra gözaltına alındığı bildirilen Telegram kurucusu ve CEO'su Pavel Durov'un serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading