Yandex Metrica

Sitede Ara

Siyonistler Gazze'yi harabeye çevirdi! BM'nin açıkladığı moloz yığını rakamı soykırımı bir kez daha kanıtladı!

Siyonistler Gazze'yi harabeye çevirdi! BM'nin açıkladığı moloz yığını rakamı soykırımı bir kez daha kanıtladı!

İsrail'in Gazze'ye yaşattığı insanlık dramı 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. Birleşmiş Milletler, soykırımla yargılanan İsrail'in saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde oluşan enkaz ve molozla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Raporda belirtilen rakam siyonistlerin Gazze'yi harabeye çevirdiğini bir kez daha kanıtladı. 

Dünya

16.07.2024, 12:21

İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, başta Gazze Şeridi olmak üzere Filistin’de masum sivillere yönelik gerçekleştirmiş olduğu saldırılar, eşi benzeri görülmemiş bir insani felakete yol açtı. Tüm uluslararası insan hakları ilkelerini ihlal eden siyonist rejim, aralıksız bomba yağdırdığı Gazze Şeridi'ni harabeye çevirmiş durumda.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) sosyal medya hesabından, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de oluşan yıkıma ilişkin paylaşımda bulunuldu.

Rum eski bakandan 50 yıl sonra itiraf gelmişti! Katliamdan kurtulan tek Türk bakın nasıl hayatta kalmış Rum eski bakandan 50 yıl sonra itiraf gelmişti! Katliamdan kurtulan... Haberi Görüntüle

40 MİLYON TON MOLOZ OLUŞTU 

Birleşmiş Milletler (BM), 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 40 milyon ton moloz oluştuğunu, molozların tamamının kaldırılmasının 15 yıldan fazla süreceğini bildirdi.

Saldırılar nedeniyle Gazze'de 40 milyon ton moloz oluştuğuna, bunun kaldırılmasının 15 yıldan fazla sürebileceğine vurgu yapıldı. Molozların kaldırılmasının maliyetinin ise 500 milyon dolardan fazla olacağı belirtildi.

Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den İsrail'e silah ambargosu kararı! Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den İsrail'e silah ambargosu kararı! Haberi Görüntüle

ENKAZ ALTINDAKİLER ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Açıklamada ayrıca, enkazların patlamamış mühimmat ve zararlı maddeler içerebileceğine ve bu durumun Gazze'deki Filistinliler için ölümcül tehditler oluşturduğu belirtildi. 

ABD'nin olası ateşkes teklifinde ne amaçlanıyor? Hamas müzakereler için son noktayı koydu: Çıkış yolu budur? ABD'nin olası ateşkes teklifinde ne amaçlanıyor? Hamas müzakereler için son... Haberi Görüntüle

KATLEDİLENLERİN SAYISI 180 BİN OLABİLİR 

Gazze Şeridi, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in gece-gündüz demeden katliamlarından dolayı tarihin en karanlık dönemlerinden birini yaşıyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre, bugüne kadar 37 bin 396 kişi hayatını kaybetti. Ancak, bu sayı gerçekte çok daha yüksek olabilir. Dünyanın önde gelen tıp dergilerinden Lancet'in yaptığı analizler, doğrudan ve dolaylı ölümler göz önüne alındığında, bu çatışmanın sonucu olarak toplam ölüm sayısının 180 bine ulaşabileceği belirtildi. 

Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Haberi Görüntüle

BAĞIMSIZ ANALİZLER AÇIKLANAN RAKAMLARIN GERÇEĞİ YANSITMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR 

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin verilerine göre, 19 Haziran 2024 itibarıyla, Hamas'ın Ekim 2023'teki saldırısı ve ardından gelen İsrail işgali sonucunda Gazze Şeridi'nde 37 bin 396 kişi katledildi. İsrail yetkilileri bu rakamları sorgulasa da, İsrail istihbarat servisleri, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu verileri kabul ediyor. Ancak bağımsız analizler aylardır Gazze şeridinde yapılan soykırımda rakamların gerçeği yansıtmadığını açıklananların çok üstünde olduğunu belirtiyor. 

 

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading