Sitede Ara

Siyonistler pusuya düştü! Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail askerine sürpriz!

Siyonistler pusuya düştü! Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail askerine sürpriz!

Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail askerine Maron bölgesinde pusu kuruldu. Hizbullah güçleri tarafından çembere alınan siyonistler yoğun ateş altında kaldı. Söz konusu pusuda 35 İsrail askerinin yaralandığı duyuruldu.

Dünya

03.10.2024, 00:12

Katil İsrail askerlerinin Lübnan'a sızma çabası hüsranla sonuçlandı. Hizbullah güçleri tarafından Al-Adissa kasabasında pusuya düşürülen işgal güçleri şiddetli çatışmaların arasında kaldı. En az 8 İsrail askerinin öldürüldüğü 35 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Kanlı pusu sonrası İsrail güçleri yaralı askerlerini helikopterlere taşamaya çalıştı. Pusuya ilişkin bilgi veren Hizbullah, bugün erken saatlerde Al-Adisa kasabasına sızmaya çalışan İsrail askerleriyle karşı karşıya geldiğini ve çıkan çatışmada çok sayıda siyonisttin öldürüldüğü ifade edildi.

Başka bir açıklamasında, savaşçılarının bu sabah "Miskvam yerleşimindeki büyük bir piyade kuvvetini füze ve topçu silahlarıyla hedef aldığını ve doğrudan ve isabetli bir vuruş yaptığını" ekledi.

Savaşçılarının sınırın ötesindeki üç farklı noktada İsrail güçlerini füze ve toplarla hedef aldığını da belirtti.

Söylenmesi gereken sonunda söylendi! O ülkenin başbakanından İsrail'i kızdıracak çağrı: Askeri müdahale mümkün! Söylenmesi gereken sonunda söylendi! O ülkenin başbakanından İsrail'i kızdıracak çağrı:... Haberi Görüntüle

8 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Lübnan Ordusu, İsrail kuvvetlerinin yaklaşık 400 metreyi geçtikten sonra Khirbet Yaron ve Al-Adisa Kapısı bölgelerinden çekildiğini duyurdu.

Bu arada Al-Arabiya/Al-Hadath kaynakları, Al-Adayşeh çatışmasında 8 İsrail askerinin ölümüne, 35 askerin de yaralanmasına yol açtığını ortaya çıkardı.

İsrail helikopterlerinin yaralı askerleri tahliye etmek için sınır yakınlarına ateş açtığını da sözlerine ekledi.

Bu arada İsrailli bir güvenlik kaynağı, İsrail medyasında yer alan haberlere göre, 8 askerin öldürülmesi ve onlarca askerin yaralanmasının ardından ordunun Lübnan'daki kara operasyonlarını değerlendirdiğini doğruladı.

İsrail ordusu dün Lübnan'ın bazı sınır köylerine "sınırlı kara operasyonu" başlattığını duyurdu. Ancak Lübnan'daki geçici barış gücü (UNIFIL) sınırda herhangi bir sızma tespit etmediklerini açıkladı.

Telegram'dan dikkat çeken karar: Kullanıcıların bilgileri yetkililerle paylaşılacak Telegram'dan dikkat çeken karar: Kullanıcıların bilgileri yetkililerle paylaşılacak Haberi Görüntüle

80'DEN FAZLA BOMBA ATILDI

Geçtiğimiz 23 Eylül'den bu yana İsrail, Beyrut'un güney banliyösü ile güney ve doğu Lübnan'a yönelik şiddetli hava saldırılarını yoğunlaştırdı; bu, Hizbullah'ın etki alanlarını ve depolarını hedef aldığını gösteriyor.

Ayrıca partinin bir dizi üst düzey liderine, özellikle de Radwan Birimi'nin lideri İbrahim Aqeel'e ve birimin diğer 15 üyesine suikast düzenlendi.

Hizbullah'a vurulan en acı darbe, geçen Cuma günü Genel Sekreter Hasan Nasrallah'a düzenlenen suikast oldu ve partinin banliyödeki Haret Hreik bölgesindeki liderlik merkezine 80'den fazla bomba atıldı.

Baskınlar, binlerce kişinin banliyölerden, güneyden ve Bekaa'dan (ülkenin doğusu) yerinden edilmesine yol açarken, Lübnan hükümetine göre, Gazze Şeridi'nde savaşın yedinci yılında başlamasından bu yana çok sayıda insan kaçıyor. Geçen Ekim ayında bir milyon yerinden edilmiş insana ulaştı.

Öte yandan Hizbullah ile İsrail arasında devam eden kara savaşında öldürülen ilk İsrail askerinin Yüzbaşı Eitan Olster olduğu resmi olarak açıklandı.

Yunan diasporasından ABD Kongresi'ne mektup: F-35'leri Türkiye'ye satmayın! Yunan diasporasından ABD Kongresi'ne mektup: F-35'leri Türkiye'ye satmayın! Haberi Görüntüle

SİYONİSTLER SIKIŞTI

İsrail ordusu birlikleri bugün 3 noktadan Lübnan'a girmeye çalıştı. Ancak hepsinde yoğun direniş gördü ve geri çekildi. Ağır kayıpları var

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading