Sitede Ara

Siyonistleri İran korkusu sardı: Soykırım ortağı ABD'den katil İsrail'e füze kalkanı

Siyonistleri İran korkusu sardı: Soykırım ortağı ABD'den katil İsrail'e füze kalkanı

İsrail'in İran'a misilleme yapıp yapmayacağı merak konusu olurken ABD'den soykırım ortağına destek açıklaması geldi. Pentagon'dan yapılan açıklamada ''İran tehdidine karşı İsrail'e THAAD bataryası ve askeri personel konuşlandırılacak.'' denildi.

Dünya

14.10.2024, 09:52

Bir yıldan fazla bir süredir abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'den sonra Lübnan'ı da kana bulayarak Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'in İran'a misilleme yapıp yapmayacağı merak konusu olurken ABD'den soykırım ortağına destek açıklaması geldi.

İşgalci İsrail'e sınırda ağır darbe! Birlik komutanı dahil çok sayıda asker öldü İşgalci İsrail'e sınırda ağır darbe! Birlik komutanı dahil çok sayıda... Haberi Görüntüle

ABD'DEN İSRAİL'E FÜZE KALKANI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran tehdidine karşı İsrail'e Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) bataryası ile askeri personel gönderileceğini açıkladı.

Pentagon basın sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Başkanın (Joe Biden) talimatı üzerine, Bakan (Lloyd) Austin, İran'ın 13 Nisan ve 1 Ekim'de İsrail'e yönelik benzeri görülmemiş saldırılarının ardından İsrail'in hava savunmasını güçlendirmek için İsrail'e bir THAAD bataryası ve ilgili ABD askeri personelinin konuşlandırılmasını yetkilendirdi." 

10.060 km ötede yerli üretim! Zırhlı personel taşıyıcı araçları Afrikalı işçilerin elinde hayat bulacak 10.060 km ötede yerli üretim! Zırhlı personel taşıyıcı araçları Afrikalı... Haberi Görüntüle

İRAN SALDIRISI KORKUSU SARDI

Açıklamada THAAD Bataryası'nın, İsrail'in entegre hava savunma sistemini güçlendireceği belirtildi. Açıklamanın devamında "Bu, ABD ordusunun son aylarda İsrail'in savunmasını desteklemek ve Amerikalıları İran ve İran yanlısı milislerin saldırılarından korumak için yaptığı daha geniş kapsamlı düzenlemelerin bir parçasıdır." ifadelerine yer verildi.

Helene kasırgası felaketi: ABD'de ölü sayısı 189'a ulaştı Helene kasırgası felaketi: ABD'de ölü sayısı 189'a ulaştı Haberi Görüntüle

BU İLK DEĞİL

Açıklamanın sonunda ABD'nin İsrail'e ilk kez THAAD Bataryası konuşlandırmadığına işaret edilerek, 2019 yılında eğitim ve entegre hava savunma tatbikatı amacıyla İsrail'e bir THAAD bataryası konuşlandırıldığı kaydedildi.

ABD'nin Tel Aviv'e yapacağı bu askeri desteğe gerekçe olarak İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırıları gösterildi.

Söz konusu batarya sisteminin ne zaman gönderileceği konusunda detay verilmedi. ABD medyası, batarya sistemini yönetmek için 100'e yakın ABDli askeri personelin İsrail'e konuşlandırılacağını yazdı.

Altın baykuş bulundu! Gizemli kitaptaki 12 bulmaca çözüldü: 31 yıllık hazine avı nihayet sona erdi Altın baykuş bulundu! Gizemli kitaptaki 12 bulmaca çözüldü: 31 yıllık... Haberi Görüntüle

200 FÜZE ATILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim tarihinde "İran'ın ulusal güvenliğini hedef alan İsrail'e" füze saldırısı düzenlendiğini bildirmiş, saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfürüsan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık yapıldığı açıklamıştı.

İran devlet televizyonu, İsrail'e yaklaşık 200 füzenin atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading