Sitede Ara

Slovakya Başbakanı Fico'dan çarpıcı uyarı: Ukrayna'nın NATO üyeliği 3. dünya şavaşı'nın başlangıcı olur!

Slovakya Başbakanı Fico'dan çarpıcı uyarı: Ukrayna'nın NATO üyeliği 3. dünya şavaşı'nın başlangıcı olur!

Slovakya Başbakanı Robert Fico, sert açıklamada bulundu. Nato'ya katılan Ukranya'nın küresel bir krizi tetikleceğini belirten Fico, “Ukrayna'nın NATO üyeliği 3. Dünya Savaşı'nın başlangıç noktası olur.” dedi.  

Dünya

07.10.2024, 18:06

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Ukrayna'nın NATO üyeliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Fico, ulusal televizyon kanalı STVR’ye verdiği röportajda, “Ukrayna'nın NATO üyeliği 3. Dünya Savaşı'nın başlangıç noktası olur.” ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın NATO'ya kabul edilmesi konusuna karşı olduğunu vurgulayan Fico, “NATO kelimesiyle oynanıyor. Bunun sonucunda Ukrayna NATO'nun bir parçası olup bir takım güvenlik garantileri elde edebilir. Ancak aynı zamanda Rusya Federasyonu, Ukrayna'nın bazı bölgelerinde nüfuz sahibi olabilir.” dedi.

Lübnan'a kara harekatı sinyali: Gallant resmen duyurdu: Sonraki aşama çok yakında Lübnan'a kara harekatı sinyali: Gallant resmen duyurdu: Sonraki aşama çok... Haberi Görüntüle

SİYASİ DURUŞUMU DEĞİŞTİRMEYECEĞİM 

Fico, Slovakya Cumhuriyeti’nin Başbakanı olduğu sürece milletvekillerine Ukrayna'nın NATO üyeliğine asla onay vermemelerini tavsiye edeceğini de belirtti. “Partimin başkanı olarak üzerlerinde siyasi kontrolüm olan milletvekillerine bu konudaki tutumumu asla değiştirmeyeceğim.” ifadesine yer verdi. 

Son dakika... Yemen'den İsrail'e füze! Milyonlarca İsrailli sığınaklara koşuyor Son dakika... Yemen'den İsrail'e füze! Milyonlarca İsrailli sığınaklara koşuyor Haberi Görüntüle

UKRANYA'NIN AB ÜYELİĞİNE TAM DESTEK 

Ayrıca, Fico, görüşlerini bugün bir araya geleceği Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal’e de ileteceğini ifade etti. Fico, Trump'ın ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının, “Rusya ile savaşın sona ermesi anlamına geleceğini” savunarak, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne üyeliğine ise tam destek verdiğini belirtti.

Fico'nun tutumu, bölgedeki jeopolitik dengeleri etkileyebilecek nitelikte.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading