Yandex Metrica

Soğuk savaş! Düşman üslerine yakın bölgeden arazi aldılar: Casuslar bölgede cirit atıyor

Soğuk savaş! Düşman üslerine yakın bölgeden arazi aldılar: Casuslar bölgede cirit atıyor

Dünya 3. dünya savaşına doğru hızla sürüklenirken Çin, Amerika gerilimini sürekli artırıyor. Amerika'daki ordu üslerinin yakınında arazi satın alan Çin bölgeye casuslarını saldı. Amerika zamanında harekete geçmezse geç kalacak.

Dünya

25.06.2024, 11:32

Çin bugün Amerika için en büyük gerilim olmaya devam ediyor. İçeriden ve dışarıdan sürekli ABD'nin açığını arayan Çin öldürücü darbeyi vurmak için adeta gün sayıyor. Son olarak Pekin, ABD'deki askeri tesislere stratejik olarak yakın tarım arazileri satın aldı. Buna bağlı olarak olası casusluk ve sızma yoluyla ulusal güvenliğin ihlal edilme olasılığı da arttı. New York Post raporu, Florida'dan Hawaii'ye kadar Çin kurumları tarafından satın alınan arazilere yakın 19 bölge tespit etti. Çin için çalışan casuslar bunları kullanabilir.

Rusya'dan krizi tırmandıracak füze çıkışı! Putin'den talimat gibi açıklama: 'Saldırı sistemleri üretmeliyiz' Rusya'dan krizi tırmandıracak füze çıkışı! Putin'den talimat gibi açıklama: 'Saldırı... Haberi Görüntüle

CASUSLAR KIRMIZI BÖLGEDE

Bu üsler aynı zamanda stratejik açıdan en önemli üslerden bazılarını da içermektedir. Bunlar arasında Fayetteville, Kuzey Carolina'daki Fort Liberty, Killeen, Teksas'taki Fort Cavazos, San Diego, California'daki Marine Corps Base Camp Pendleton ve Tampa, Florida'daki MacDill Hava Kuvvetleri Üssü bulunmaktadır. ABD Hava Kuvvetlerinden Emekli Tuğgeneral Robert S. Spalding III, stratejik konumlara yakınlığın endişe verici olduğunu söyledi. Buralara istihbarat toplama üsleri kurulabileceğini söyledi. Sahipleri aynı zamanda yerel siyaseti de etkileyebilir.

Emekli Tuğgeneral Robert S. Spalding ayrıca "Çinlilerin Amerika'da mülk satın almasını engelleyen yasalarımızın olmaması endişe verici" denildi. Raporda, Çinli arazi sahiplerinin çiftçilik kisvesi altında izleme teknolojisi kurabilecekleri yönündeki kaynaklara yer verildi.

100 Euro'ya İsveç'te arazi fırsatı: Dünyanın dört bir yanından talep yağıyor 100 Euro'ya İsveç'te arazi fırsatı: Dünyanın dört bir yanından talep... Haberi Görüntüle

ASKERİ BÖLGEYE SIZMA GİRİŞİ

Hedefleri görmek için radar ve kızılötesi taramayı kullanabilir. Ya da askeri bölgeleri denetlemek için drone uçurmayı deneyebilir. Eylül 2023'te Wall Street Journal'da yayınlanan bir rapor, Çinli davetsiz misafirlerin son yıllarda 100'den fazla kez askeri tesislere girmeye çalıştıklarını ortaya çıkardı. 

Çin hükümetinin Amerika'ya yönelik tehdidi çok büyük. FBI bunu ciddi bir tehdit olarak nitelendirdi. FBI Direktörü Christopher Wray, Nisan ayında bilgisayar korsanlarının Amerika'nın kritik altyapısına zorla girdiğini söyledi.

İç Güvenlik Bakanlığı, Çinli casusların ABD'nin güney sınırında saklanması tehlikesi konusunda uyardı. Özel askeri yüklenici Blackwater'ın eski yüklenicisi olan Morgan Larette, tehlikeye karşı uyarıyor. 'Çinliler bu toprakları Amerika'nın askeri yeteneklerini, hareketlerini, teknolojisini öğrenmek için kullanacak' dedi.

Habere Tepki Ver

1

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading