Yandex Metrica

Şoke eden belge! Putin kimyasal silah mı kullanıyor: Rapor binlerce vakayı belgeledi

Şoke eden belge! Putin kimyasal silah mı kullanıyor: Rapor binlerce vakayı belgeledi

Yaklaşık 2.5 yılı aşkın devam eden Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin şoke eden bir rapor yayımlandı. Rusya uzun süredir işgal altında tuttuğu Ukrayna'da yasadışı yollara mı başvurdu. Ukrayna raporları Putin'in savaşta kimyasal silah kullandığını gösteriyor.

Dünya

03.09.2024, 16:41

2022'de Rusya'nın Ukrayna işgali ile başlayan kanlı savaş yakından takip edilmeye devam ediliyor. Vladimir Putin yüksek maddi ve personel kayıpları ile boğuşurken, Zelenskİ Rusya'ya karşı kendini savunmak için Batı'ya yalvarmaya devam ediyor.

ABD'nin tanksavar sistemi "Javelin"in Putin'in birliklerine karşı son derece etkili bir araç olduğu kısa süre önce kanıtlandı. Fakat Ukrayna Silahlı kuvvetleri de geçen hafta (27 Ağustos) ilk özel üretim balistik füzesini başarıyla test etti. Öte yandan Putin, bazen sert saldırılar gerçekleştirmek için kullandığı askeri savaşta daha fazla özgürlüğe sahip. Şimdi Ukrayna tarafı onu, cephedeki önceki savaşta büyük çapta kimyasal silah kullanmakla suçluyor.

Yolcu gemisi buzdağına çarptı: Binlerce yolcu ölümden döndü: Titanik 2! Yolcu gemisi buzdağına çarptı: Binlerce yolcu ölümden döndü: Titanik 2! Haberi Görüntüle

KİMYASAL SİLAH MI KULLANILIYOR?

Ukrayna medyası Kiev Independent tarafından Ukraynalı askerler ve subaylar arasında yapılan bir ankete göre, Putin'in birliklerinin cephede toplam 4.000'den fazla vakada kimyasal savaş ajanları kullandığı söyleniyor. Bu taktiğin etkili olduğunu ve Kremlin'in ara sıra Ukrayna mevzilerini tamamen yok etmeden ele geçirmesine olanak sağladığını doğruladılar.

Ukraynalı subay ve askerlere göre önemli olan bir şey var: Cephede kimyasal savaş ajanlarının kullanımı Aralık 2023'ten bu yana önemli ölçüde arttı. Yalnızca bu dokuz ay içinde Ukrayna silahlı kuvvetleri, Rusya'nın cephede gerçekleştirdiği 3.100'den fazla kimyasal silah saldırısı vakasını bildirdi; bu, iddia edilen toplamın açık ara en büyük kısmını oluşturuyor.

Bu, 2024'ün başında Ukrayna tarafından belgelenen, daha önce başlatılan 600 Rus kimyasal silah kullanımına kıyasla önemli bir artışa işaret ediyor. Bu Putin'in Ocak ayından bu yana giderek artan şekilde yasadışı kimyasal silah kullanımını askeri savaşının bir parçası haline getirdiğini gösteriyor.

Gazze'de vahşet saçan siyonistler bu kadar zalim! İsrailli General'den Filistinliler için kan donduran teklif! Gazze'de vahşet saçan siyonistler bu kadar zalim! İsrailli General'den Filistinliler... Haberi Görüntüle

715 KİMYASAL SİLAH SALDIRISI

Ukraynalı askerler günde altıya kadar gaz saldırısı bildirdi. Rusya, Ukrayna'ya karşı yasadışı kimyasal silah kullandığında, bu genellikle saatte iki ila üç kez oluyor. Ukrayna istatistiklerine göre, bildirilen vakalar Mayıs 2024'te Rusların 715 kimyasal silah saldırısıyla zirveye ulaştı. Ancak yaz aylarında yavaş yavaş tekrar düşüşe geçtiler. Ağustos ayına ilişkin henüz bir veri mevcut değil, ancak son zamanlarda tartışmalı sınır bölgesi Kursk'ta Rus kimyasal silahlarının kullanıldığına dair spekülasyonlar var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading