Sitede Ara

Somali Savunma Bakanı Nur, Bakan Bayraktar'a tablo hediye etti: Osmanlı korumacılığını tasvir ediyor

Somali Savunma Bakanı Nur, Bakan Bayraktar'a tablo hediye etti: Osmanlı korumacılığını tasvir ediyor

Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a son derece derin anlamlar barındıran bir tablo hediye etti. Oruç Reis gemisinin Mogadişu Limanı'ndaki karşılama törenine dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Nur, tören kapsamında Bakan Bayraktar'a Osmanlı donanmasının Aden Körfezi'nde deniz yollarını korurken sergilediği gücü tasvir eden 16. yüzyıldan kalma bir tablo hediye etti. Söz konusu tablo Osmanlının yedi düvele karşı verdiği mücadeleyi ve bölgesel toplulukları sömürgecilere karşı destekleme kararlılığını gösteriyor.

Dünya

27.10.2024, 02:13

Somali ile yapılan yeni anlaşma uyarınca Türkiye, Somali'nin kara alanlarında da petrol ve gaz arama faaliyetleri yürütecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, "Deniz alanlarındaki işbirliğimizi daha da genişletmiş olacağız. Somali'de hem deniz alanlarında hem kara alanlarında elde edilecek başarılar ülkelerimizin enerji güvenliğine ve halklarımızın refahına katkıda bulunacaktır. Enerji alanında gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği sadece Somali'ye değil aynı zamanda bölgesel istikrar ve güvenliğe de katkı sağlayacaktır." dedi.

İranlı komutandan İsrail'e gözdağı: 'İstersek bütün siyonistleri yok ederiz' İranlı komutandan İsrail'e gözdağı: 'İstersek bütün siyonistleri yok ederiz' Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN ÜMİTLERİN TÜKENDİĞİ ANDA GELDİ"

Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Oruç Reis gemisinin ülkesine gelişini kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında Somali'ye gelişini hatırlatan Nur, Erdoğan'ın tüm ümitlerin tükendiği anda Mogadişu Havalimanı'na iniş yaptığını ve bu andan itibaren kendileri için yeni bir sayfa açıldığını ifade etti. Geçen 13 yılın iki ülke arasındaki dostluğu daha da pekiştirdiğini belirten Nur, o gün başlayan dostluk yolculuğunun Oruç Reis gemisinin limana demirlemesiyle yeniden anlam kazandığını aktardı.

Gazze'de katliam yapan İsrail'den pişkin açıklama: Yemek yerken saldırmak savaş suçudur! Gazze'de katliam yapan İsrail'den pişkin açıklama: Yemek yerken saldırmak savaş... Haberi Görüntüle

"SOMALİ YENİDEN AYAĞA KALKTI"

Mesajın devamında Somali'nin Türkiye'nin destekleriyle yeniden ayağa kalktığını vurgulayan Somalili bakan, Türk donanmasını  yürüteceği faaliyetlerin Somali'yi yeniden Afrika'nın yıldızı yapacağını söyledi. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed’e teşekkür eden Somalili bakan, ayrıca Türk milleti ve Somali halkına da en derin şükranlarını iletti. Nur, mesajını "Somali’ye ve Türk-Somali kardeşliğine olan inancımız daima yaşayacak, her daim yolumuzu aydınlatacaktır." sözleriyle tamamladı.

ABD'den flaş iddia: İsrail, İran'a saldırmak için o tarihi bekliyor ABD'den flaş iddia: İsrail, İran'a saldırmak için o tarihi bekliyor Haberi Görüntüle

HEDİYE TABLO TÜRK KORUMACILIĞINI YANSITIYOR

Bu arada Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a son derece derin anlamlar içeren bir tablo hediye etti. 16. yüzyıl Osmanlı sanatçılarından Matrakçı Nasuh'un eseri olan tablo imparatorluğun Hint Okyanusu'ndaki kudretli varlığını ve bölgesel toplulukların haklarını sömürgeci güçlere karşı destekleme kararlılığını gösteriyor.

Osmanlı donanması, Aden Körfezi'nde hayati deniz yollarını korumuş ve bölge insanlarının sömürgecilerin tasallutu altına altına girmesini önlemişti. Hediye edilen tablo ile Osmanlıdan kalan bu mirasın taşıyıcısının Türkiye olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Oruç Reis'in Türk donanması eşliğinde sefere çıkmasıyla bu ittifakın ortak değerler ve bölgesel güvenlik ile refah için karşılıklı taahhüt temelinde yeniden güç bulduğu söyleniyor.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading