Son dakika... ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı: Kanlar içerisinde kürsüden indirildi

Son dakika... ABD Başkan adayı Donald Trump'a silahlı saldırı: Kanlar içerisinde kürsüden indirildi

ABD Başkan adayı ve eski Başkanı Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu yaralanan Trump kürsüden indirilerek alandan uzaklaştırıldı. Trump'ın kampanya sözcüsü başkan adayının sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu.   

Dünya

14.07.2024, 12:35

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde miting düzenleyen Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, silahlı saldırıya uğradı. Trump, seçim mitingi sırasında kürsüde konuşma yaptığı esnada silah sesine benzer patlamalar sonucunda sağ kulağından yaralandı.

Saldırıya ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Trump, Pensilvanya eyaletinin Butler kentinde kürsüde konuşurken, yaklaşık 7 el silah sesi duyuldu.

Dünyanın en iyi 100 şehri açıklandı: Türkiye’den hangi metropol listede yer aldı? Dünyanın en iyi 100 şehri açıklandı: Türkiye’den hangi metropol listede... Haberi Görüntüle

TRUMP'IN MİTİNGİNE SİLAHLI SALDIRI

Mitingde ateş açıldığı sırada konuşmasını yapan Trump kulağı tutarak yere uzandı. Korumaların etten duvar ördüğü Trump daha sonra kürsüden indirilerek korumalar eşliğinde araçla alandan uzaklaştırıldı.

Sahneden indirilmeden önce yumruğunu havaya kaldırdığı görülen Trump'ın saldırıda yaralandığı ve yüzünde kanlar olduğu görüldü.

Trump'dan ABD dolarına savaş açan ülkelere tehdit: Trump'dan ABD dolarına savaş açan ülkelere tehdit: "%100 gümrük vergisi... Haberi Görüntüle

TRUMP'IN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Korumaları tarafından sahneden kanlar içinde indirilerek hastaneye götürülen ABD başkan adayı Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. 

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve yerel bir sağlık merkezinde kontrollerinin yapıldığını açıkladı. Sözcü, "Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor." dedi.

Son dakika: Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! Tel Aviv alarmda: Siyonistler sığınaklara kaçıyor Son dakika: Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! Tel Aviv alarmda: Siyonistler... Haberi Görüntüle

SALDIGRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Donald Trump'a seçim mitingi sırasında suikast girişiminde bulunan saldırganın etkisiz hale getirildiği bildirildi. Suikastçinin Donald Trump'a 125 metre uzaktan atış yaptığı belirlendi.

Trump destekçisi bir kişinin daha silahtan çıkan kurşunların hedefi olduğu ve hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca Trump'ı desteklemek üzere miting alanında bulunanlardan birinin de ağır yaralandığı bildirildi.

ALTAY tankı için Türkiye'nin kapısını çalabilirler: Leopard fiyasko çıktı! ALTAY tankı için Türkiye'nin kapısını çalabilirler: Leopard fiyasko çıktı! Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAYDAN AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray, olayın hemen ardından açıklama yaparak ABD Başkanı Joe Biden'ın olayla ilgili bilgilendirildiğini belirtti.

ABD gizli servisi ise saldırıya konusunda geniş kapsamlı soruşturma açıldığını duyurdu. Öte yandan Trump'ın güvende olduğu bilgisini paylaştı.

Rusya kendi ANKA-3'ünü vurdu! Elektronik harp savaşına yenilince füzeyi ateşlediler Rusya kendi ANKA-3'ünü vurdu! Elektronik harp savaşına yenilince füzeyi ateşlediler Haberi Görüntüle

BİDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, Trump'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında Donald Trump'ın Pensilvanya'daki mitinginde yaşanan silahlı saldırıyla ilgili bilgilendirildiğini kaydeden Biden, "Onun güvende olduğunu ve iyi durumda olduğunu duyduğuma minnettarım. Daha fazla bilgi beklerken kendisi, ailesi ve mitingde bulunan herkes için dua ediyorum. Jill ve ben onu güvenli bir yere götürdüğü için Gizli Servis'e minnettarız. Amerika'da bu tür şiddete yer yok. Bunu kınamak için tek millet olarak birlik olmalıyız." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

2

2

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading