Yandex Metrica

Son dakika: ABD Gizli Servis (USSS) Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti

Son dakika: ABD Gizli Servis (USSS) Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti

ABD basınında yer alan habere göre, ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, Trump'a yönelik istifa girişimi nedeniyle istifa etti.

Dünya

23.07.2024, 22:48

Associated Press'in haberine göre, ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından artan baskılar sonucunda Salı günü istifa etti. 

Cheatle, 13 Temmuz'da Pensilvanya'nın Butler kentinde düzenlenen mitingde suikast girişiminde bulunan Thomas Crooks'un Trump'a suikast girişiminden yaklaşık bir hafta sonra Pazartesi günü Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi'nde ifade verdi. 

İran'da üst düzey emniyet yetkilisine suikast! Hüseyin Ali Piri 'Ceyşül Adl' grubu tarafından öldürüldü! İran'da üst düzey emniyet yetkilisine suikast! Hüseyin Ali Piri 'Ceyşül... Haberi Görüntüle

SORUMLULUĞU KABUL ETMİŞTİ.

Cheatle, yemin altında Gizli Servis'in "13 Temmuz'da başarısızlığa uğradığını" itiraf etmişti.

"Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi'nin müdürü olarak, teşkilatımızın herhangi bir güvenlik zaafından tamamen ben sorumluyum," diyen Cheatle, "Ne olduğunu öğrenmeliyiz ve 13 Temmuz gibi bir olayın tekrar yaşanmamasını sağlamak için elimden geleni yapacağım." ifadelerini kullanmıştı.

Sözlerine devam eden Cheatle "Ajanlarımız, memurlarımız ve destek personelimiz, her gün başarısızlığa uğramayan bir görevi yerine getirmek için hayatlarımızı feda etmemizin beklendiğini anlıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'yi vuracağız diyen Asya ülkesinden savaş hazırlığı! İki nükleer denizaltı denize iniyor! Türkiye'yi vuracağız diyen Asya ülkesinden savaş hazırlığı! İki nükleer denizaltı... Haberi Görüntüle

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesinde mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirmişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading