Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... ABD ve 4 ülkeden Ortadoğu kararı! Acilen toplanacaklar

Son dakika... ABD ve 4 ülkeden Ortadoğu kararı! Acilen toplanacaklar

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ile Orta Doğu'daki durumu değerlendirmek üzere acil toplantı kararı aldıklarını duyurdu.  

Dünya

19.09.2024, 20:26

Soykırımcı İsrail Ortadoğu'da terör estirmeye devam ederken ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya'nın Ortadoğu gündemiyle acilen toplanma kararı aldığı bildirildi. 

Tajani, İspanya'da ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisinin (PP) lideri Alberto Nunez Feijoo ile Roma'daki Yabancı Basın Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.

130 yıllık silah oltaya takıldı: Akılalmaz keşif polis radarına takıldı 130 yıllık silah oltaya takıldı: Akılalmaz keşif polis radarına takıldı Haberi Görüntüle

'ORTA DOĞU'YU DEĞERLENDİRMEK İÇİN BİR ARAYA GELECEĞİZ'

Orta Doğu'daki son gelişmelerin sorulması üzerine Tajani, şunları söyledi:

"İsrail'e Gazze'deki sivillerin başına gelenlerden endişe duyduğumuzu ve bunun askeri saldırılardan uzak tutulması gereken insani yardım kuruluşlarının çalışanları için de geçerli olduğunu söyledik. Bugün Paris'te Orta Doğu'daki durumu değerlendirmek için bir araya geleceğiz. Gerilimi önlemek için diplomatik düzeyde neler yapılabileceğini görüşeceğiz."

Tajani, gelecek hafta da New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çerçevesinde G7 ülkelerinin bakanları olarak Orta Doğu'yu görüşeceklerini, esirlerin serbest bırakılmasını, Filistin halkına yardım ulaştırılmasını ve ateşkes istediklerini ifade etti.

Lübnan'da yaşananlar karşısında İsrail'e yaptırım uygulanıp uygulanamayacağı sorusunu yanıtlayan Tajani, "İsrailli bakanlara tek tek yaptırım uygulanması bence hatadır. İsrail ile diplomatik diyaloğu kesmemeliyiz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading