Yandex Metrica

Son dakika... ABD'den İsrail'e tam destek: 'İsrail'i her koşulda koruyacağız'

Son dakika... ABD'den İsrail'e tam destek: 'İsrail'i her koşulda koruyacağız'

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Hamas, Hizbullah ve Husiler de dahil olmak üzere İran'dan gelen tüm tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını yinelediği bildirildi.

Dünya

02.08.2024, 08:36

Hizbullah'ın Lübnan üzerinden gönderdiği füzeler İsrail'in hava savunma sistemini zorluyor. Birçok füzenin üklenin çeşitli noktalarına düştüğü belirtilirken bir tehdit de İran'dan geldi. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla adeta yapılacak saldırının ateşini yaktı. BM'ye resmen 51. maddeden doğan hakkını kullanacağını bildiren İran'ın kısa süre içinde harekete geçmesi bekleniyor. Bu ortamda Gazze'deki katliamın ve bölgede tırmandığı gerginliğin baş finansörü ABD, bekleneni yaptı ve koşulsuz destek verdiği İsrail'e bir kez daha tam destek verdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden, her koşulda İsrail'i koruma sözü verdi. 

Beyaz Saray iki liderin görüşmesine dair ayrıntıları paylaştı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Başkan Biden bugün İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü. Başkan, vekil terörist grupları Hamas, Hizbullah ve Husiler de dahil olmak üzere İran'dan gelen tüm tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını yineledi. Başkan, balistik füzeler ve insansız hava araçlarına karşı olanlar da dahil olmak üzere İsrail'in tehditlere karşı savunmasını destekleme çabalarını ve yeni ABD savunma askeri konuşlandırmalarını da ele aldı. İsrail'in savunmasına yönelik bu kararlılığın yanı sıra Başkan, bölgedeki daha geniş gerilimleri azaltmak için devam eden çabaların önemini vurguladı. Görüşmeye Başkan Yardımcısı Harris de katıldı."

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading