Yandex Metrica

Son dakika... Azerbaycan resmen BRICS üyeliği için başvurdu

Son dakika... Azerbaycan resmen BRICS üyeliği için başvurdu

Azerbaycan, BRICS'e üyelik için resmi başvuruda bulundu. Başvurunun bugün gerçekleşen Putin-Aliyev görüşmesinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Dünya

20.08.2024, 11:48

Azerbaycan, BRICS'e üyelik için resmi başvuruda bulundu. Başvurunun bugün gerçekleşen Putin-Aliyev görüşmesinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Azerbaycan, başkent Bakü'de gerçekleşen İlham Aliyev-Vladimir Putin görüşmesinin ardından BRICS'e üye olmak için resmi başvuruda bulundu. Başvuru BRICS'in resmi sosyal medya hesabından duyuruldu. 

Fabrika çalışanları 200 arabaya el koydu: Audi Brüksel fabrikasında üretim durdu Fabrika çalışanları 200 arabaya el koydu: Audi Brüksel fabrikasında üretim... Haberi Görüntüle

GAFAROVA BİLDİRMİŞTİ

Temmuz ayında Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen BRICS Parlamento Forumu'na katılan Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova, forumda yaptığı konuşmada Azerbaycan'ın hem ikili ilişkilerinde hem de çok taraflı formatlarda diyaloğu, işbirliğini ve dayanışmayı teşvik ettiğini belirtmiş ve bu ilkelerin aynuı zamanda BRICS'in de öncelikleri olduğunu dile getirerek "Azerbaycan, BRICS'e katılma arzusunu dile getiriyor." demişti. 

Katiller geri döndü: İşgal ordusu Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı Katiller geri döndü: İşgal ordusu Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ÜYE Mİ?

Türkiye, BRICS'e üye değil ama birliğin çalışmalarını yakından takip ediyor. uzmanlar, Türkiye'nin BRICS'e dahil olması halinde stratejik konumu dolayısıyla BRICS'in jeopolitik önemini artıracağını, Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Ortadoğu bölgelerindeki nüfuzunu güçlendireceğini belirtiyor. Uzmanlar ayrıca Türkiye'nin güçlü sanayisi ve pazar BRICS'in ekonomik gücüne ve ticaret hacmine de katkı sağlayacağını öngörüyor.

Putin'i çıldırtacak gelişme! İki ülkeden Ukrayna'ya 1,5 milyar dolarlık ek yardım Putin'i çıldırtacak gelişme! İki ülkeden Ukrayna'ya 1,5 milyar dolarlık ek... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN: "BRICS İÇİNDEKİ ÇEŞİTLİLİK KALKINMA İÇİN ÖNEMLİ BİR ARAÇ"

Haziran ayında Rusya'da Vladimir Putin'le görüşen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dünya beşten büyüktür" mottosu ışığında Türkiye'nin, BM Güvenlik Konseyi ve BM'nin yanı sıra diğer çok taraflı örgütlerde de reformlar yapılması için çaba sarf ettiğini vurgulayarak "Bu bağlamda BRICS ile işbirliğimize değer veriyoruz. BRICS içindeki çeşitliliğin kalkınma ve istikrarı artırmak için önemli bir araç olduğuna inanıyoruz." demişti.

Hulusi Akar AB ülkelerinin yüzüne konuştu: 'Adaletsizliğiniz sinir bozucu hale geldi' Hulusi Akar AB ülkelerinin yüzüne konuştu: 'Adaletsizliğiniz sinir bozucu hale... Haberi Görüntüle

BRICS ÜYELERİ

BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti) terimi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın ekonomilerini kastetmek için kullanılır. BRICS, bu ülkelerin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşur (Brasil, Russia, India, China, South Africa). 2011 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti’nin birliğe katılmasına kadar orijinal dört üye BRIC (ya da İngilizce "the BRICs") olarak adlandırılmıştı. Aynı yıl Çin’in Sanya kentinde düzenlenen zirveye Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’nın da katılımı ile BRIC grubu adını BRICS olarak değiştirdi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading