Son dakika: Biden ile Netanyahu'dan soykırım görüşmesi: Nükleer tesis uyarısı

Son dakika: Biden ile Netanyahu'dan soykırım görüşmesi: Nükleer tesis uyarısı

Son dakika haberleri... ABD Başkanı Biden ile İsrail Başbakanı Netanyahu telefonda görüştü, görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmede İsrail2in İran'a yapacağı olası saldırının ele alındığı belirtildi.

Dünya

09.10.2024, 19:49

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İran'ın 1 Ekim'de düzenlediği füze saldırısına verilecek karşılık ele alındı. Edinilen bilgiye göre Biden, Netanyahu'ya İran'ın nükleer tesislerine veya petrol rafinerilerine yapılacak herhangi bir saldırının Amerikan desteği almayacağını açıkça belirtti.

İkili arasında bu sıralar soğu rüzgarlar esiyor. İsrail'in ABD'deki seçimi dikkate almadan başın buyruk hareketleri Biden'ı ve mevcut ABD yönetimini oldukça kızdırmış durumda. 

F-16'lardan sonra şimdi de Mirage 2000 hamlesi! Dev sevkiyat için tarih verildi: O tarihte gökyüzü alev alacak F-16'lardan sonra şimdi de Mirage 2000 hamlesi! Dev sevkiyat için... Haberi Görüntüle

GALLANT'IN ABD ZİYARETİ ERTELENMİŞTİ

ABD, İsrail'in İran'a yönelik olası suikastlarına ve nükleer tesislere saldırma planına karşı olduğunu daha önce çeşitli yollarla Netanyahu'ya iletmişti. 2 ay sonra gerçekleşen bu ilk görüşmede bu konunun öncelikli olarak ele alınacağı bildirilmişti.

Bu arad İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ABD ziyareti de bu telefon görğşmesi nedeniyle belirsiz bir zamana ertelenmişti. Gallant ile sorunlar yaşayan Netanyahu'nun Biden ile Gallant'ın kendisinden habersiz anlaşma yapmasından ve kontrolü elinden kaçırmaktan koktuğu öne sürülmüştü.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading