Son dakika... Hizbullah'ın istihbarat başkanı Hasan Yasin öldürüldü

Son dakika... Hizbullah'ın istihbarat başkanı Hasan Yasin öldürüldü

İsrail ordusu, Hizbullah istihbarat başkanı Hasan Halil Yasin'in öldürüldüğünü duyurdu. Hasan Yasin'in Hizbullah'ın yeni lideri olacağı iddia ediliyordu.

Dünya

28.09.2024, 21:58

İsrail'den bir suikast daha... Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'inin istihbarat başkanı Hasan Halil Yasin düzenlenen saldırıda öldürüldü. Hasan Yasin'in Hasan Nasrallah'ın ölümü sonrası hareketin başına geçeceği iddia ediliyordu.

İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı hedef alan saldırısı Nasrallah'ın ölümüyle sonuçlandı. Kısa zamanda Hizbullah'ın komuta kademesinden birçok isme suikast düzenleyen İsrail, işlediği cinayetler nedeniyle herhangi bir cezaya çarptırılmış değil. 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Yasin'in, sınır hattında ve İsrail içlerindeki askeri ve sivil hedeflere saldırı düzenlemekten sorumlu olduğu, 8 Ekim'den bu yana uygulanan "terörist" planlara bizzat öncülük ettiği ve ilerleyen günlerde de daha fazla saldırı düzenlemeyi planladığı iddia edildi.

THY'den kaçırılmayacak bilet fırsatı! O topraklara gidiş dönüş 129 dolar kampanyası başlıyor THY'den kaçırılmayacak bilet fırsatı! O topraklara gidiş dönüş 129 dolar... Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

 İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği dün düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmüştü. Nasrallah'ın ölümüyle ilgili Hizbullah'tan yapılan açıklama şöyle: "Direnişin efendisi Hasan Nasrallah şehit olarak yüce rabbine kavuştu. Kahraman, cesur, imanlı önderimiz aramızdan ayrıldı. Gazze ve Filistin'i desteklemek, Lübnan'ı ve onun onurlu halkını savunmak için İsrail'e karşı mücadeleye devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a New York'ta sevgi gösterisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a New York'ta sevgi gösterisi Haberi Görüntüle

İSRAİL LÜBNAN'DA 1030 KİŞİYİ KATLETTİ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1030 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Baden-Württemberg Fırkateyni Berlin'i ateşe attı: Tayvan Boğazı'nda yüksek gerilim Baden-Württemberg Fırkateyni Berlin'i ateşe attı: Tayvan Boğazı'nda yüksek gerilim Haberi Görüntüle

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading