Yandex Metrica

Son dakika... Hizbullah'tan İsrail'e saldırılar: Birçok nokta vuruldu

Son dakika... Hizbullah'tan İsrail'e saldırılar: Birçok nokta vuruldu

Hizbullah'ın İsrail'in füze saldırısı başlattı. Kuzeyde bulunan 15 noktanın vurulduğu belirtiliyor. Hizbullah'tan yapılan açıklamada saldırının İsrail'in dün Lübnan'ın güneyindeki 2 beldeye yönelik düzenlediği saldırıya misilleme olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.  

Dünya

04.08.2024, 18:05

Hizbullah'ın İsrail'in füze saldırısı başlattı. Kuzeyde bulunan 15 noktanın vurulduğu belirtiliyor.

Yerel kaynaklar Lübnan tarafından 50 füzenin ateşlendiğini bildirdi.

Hizbullah İsrail'in Kiryat Şimona bölgesine füze saldırısı düzenledi. Hizbullah kaynaklarından gelen bilgiye göre ise 50 adet füze fırlatıldı.

İsrail hava savunma sistemlerinin yoğun mesai yaptığı saldırılarda İsrail şehirlerinden siren sesleri yükseliyor. Atılan 50 roketin 3 tanesinin yerleşim bölgelerine düştüğü belirtiliyor.

Trump'tan F-35 savaş uçağı açıklaması: '3. Dünya Savaşı hiç olmadığı kadar yakın' Trump'tan F-35 savaş uçağı açıklaması: '3. Dünya Savaşı hiç olmadığı... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH: "MİSİLLEME YAPILDI"

Hizbullah, saldırının İsrail'in dün Lübnan'ın güneyindeki 2 beldeye yönelik düzenlediği saldırıya misilleme olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail ordusunda yapılan yazılı açıklamada Lübnan'ın güneyinden atılan onlarca roketin büyük çoğunluğunun önlendiği duyuruldu. Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullah'ı ile çatışıyor.

İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında yüksek askeri gerilim rekor seviyelere yükseldi.

Tel Aviv yönetimi Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür'ü öldürmesi ve Tahran'da Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğramasının ardından, Lübnan Hizbullah'ı ve İran'dan "güçlü bir karşılık beklediğini" belirtmişti.

Gazze'de ateşkes olacak mı? ABD'den açıklama: Mutabakata varılamayan iki konu var Gazze'de ateşkes olacak mı? ABD'den açıklama: Mutabakata varılamayan iki konu... Haberi Görüntüle

HASAN NASRALLAH: "İSRAİL KIRMIZI ÇİZGİLERİ NE ÖLÇÜDE AŞTIĞINI BİLMİYOR"

İsrail tarafından Lübnan'ın başkenti Bayrut'ta öldürülen Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ülkelerin İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırısına karşılık vermemelerini istediğini söyledi.

Nasrallah, Golan Tepeleri'nde 12 kişinin ölümüne yol açan saldırının Hizbullah tarafından gerçekleştirilmediğinde ısrar ederek, "Ölümlere yol açan bir 'hata' yapmış olsaydık bunu kabul ederdik" dedi.

Konuşmasında İsrail ile savaşın yeni bir aşamaya geçtiğini vurgulayan Nasrallah, "İsrail kırmızı çizgileri ne ölçüde aştığını bilmiyor" ifadelerini kullandı.

Nasrallah, İsrail'in herhangi bir Hizbullah saldırısına vereceği yanıtın, savaşın kızışıp kızışmayacağını belirleyeceğini dile getirdi.

Hizbullah lideri Nasrallah konuşmasının devamında, İsrail kırmızı çizgileri aşsa bile tek çözümün Gazze savaşının sona ermesi olduğunu belirtti.

Haniye'nin öldürülmesine "kesinlikle" yanıt verileceğini söyleyen Nasrallah, "Düşmanın cevabımızı beklemesi gerektiği konusunda tartışmaya yer yok" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading