Son dakika... İran, İsrail'e balistik füzelerle saldırdı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor, halk sığınaklara akın etti

İsrail ordusu, İran’ın İsrail’e balistik füzeler ateşlediğini duyururken, Tel Aviv ve birçok kentte sirenler çalıyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e füze saldırısı başlattığını doğruladı. Devrim Muhafızları Ordusu, Haniye, Nasrallah ve Nilforuşyan'ın intikamının alındığı bildirdi.

Dünya

01.10.2024, 21:42

İsrail ordusu, İran’ın İsrail’e balistik füzeler ateşlediğini duyurdu. Başkent Tel Aviv ve birçok kentte sirenler çalıyor, halk sığınaklara akın etti. İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e füze saldırısı başlattığını doğruladı. Devrim Muhafızları Ordusu, Haniye, Nasrallah ve Nilforuşyan'ın intikamının alındığı bildirdi. Saldırı emrinin doğrudan doğruya İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından verildiği ifade edildi.

İsrail basını İran'dan aynı anda 200 füzenin ateşlendiğini iddia etti. Saldırı sonucunda Tel Aviv'in büyük hasar gördüğü ve en az 8 kişinin öldüğü belirtildi. 20 dakika boyunca İsrail'i hedef alan füzeler nedeniyle işgal devletinin tüm havalimanlarında iniş ve kalkışlar durduruldu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den veda konuşması: Türkiye vurgusu dikkat çekti NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den veda konuşması: Türkiye vurgusu dikkat çekti Haberi Görüntüle

DEMİR KUBBE ÇARESİZ KALDI

İsrail hava savunma sistemlerinin İran tarafından gönderilen balistik füzeleri engellemekte başarısız olduğu ve fırlatılan füzelerin İsrail'in işgali altında bulunan Filistin topraklarına ulaştığı belirtiliyor.

Ürdün hava savunma sistemlerinin, İsrail'e fırlatılan balistik füzeleri düşürmeye başladığı iddia ediliyor.

Sömürgeciler bir ülkeyi daha karıştırdı: Başkentten silah sesleri yükseldi! TB2 filosu operasyona çıktı Sömürgeciler bir ülkeyi daha karıştırdı: Başkentten silah sesleri yükseldi! TB2... Haberi Görüntüle

"CEVAP VERİRSENİZ DAHA AĞIR SALDIRILAR OLUR"

İran BM Misyonu'ndan yapılan açıklamada saldırının yasal, mantıklı ve meşru bir cevap olduğunu belirtirken İsrail'in karşılık vermesi durumunda saldırıların devam edeceğini duyurdu.

Dev uçak gemisi 'hatalı' çıktı: Tersane skandalında kasıt izleri... Dev uçak gemisi 'hatalı' çıktı: Tersane skandalında kasıt izleri... Haberi Görüntüle

BEN-GVİR'DEN AÇIKLAMA

İsrail'in ırkçı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Güvenlik durumunun ışığında, bu gece Polis Komiseri ile 13.000 acil servis gönüllüsünün İsrail Devleti'nin her yerine derhal konuşlandırılması konusunda anlaştım." ifadelerini kullandı.

Yunanistan bu olayı konuşuyor! Anneanne torununu doğurdu Yunanistan bu olayı konuşuyor! Anneanne torununu doğurdu Haberi Görüntüle

IRAK HAVA SAHASINI KAPATTI

Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak es-Sadavi, "Hava sahasını, hava seyrüseferinin ve Irak'tan geçen uçakların güvenliğini sağlamak için kapattık." dedi. Iraklı Bakan, ayrıca ülkedeki tüm havalimanlarında uçak seferlerini geçici olarak durdurduklarını aktardı.

Beyrut'a son saldırıda hedef İbrahim Akil miydi? İsrail'den üst düzey Hizbullah yetkilisini öldürdük iddiası! Beyrut'a son saldırıda hedef İbrahim Akil miydi? İsrail'den üst düzey... Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN İSRAİL'E YARDIM EMRİ

Her şartta İsrail'in yanında olan ABD, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısıyla ilgili soykırım ortağına yardım talimatı verdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Biden, ABD ordusuna İran saldırılarına karşı İsrail'e yardım etme emri verdi." denildi.

Biden ile görüşen BAE Devlet Başkanı Nahyan'dan dikkat çeken açıklama! 'Sarsılmaz bağlılık' sözleri Biden ile görüşen BAE Devlet Başkanı Nahyan'dan dikkat çeken açıklama!... Haberi Görüntüle

HAGARİ: "SALDIRININ SONUÇLARI OLACAK"

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, vatandaşlarını koruyacaklarını, İran'ın bu saldırısının sonuçlarının olacağını bildirdi. "Planlarımız var." diyen Hagari, istedikleri zaman ve yerde harekete geçeceklerini belirtti. 

Bu arada İsrail ordusu halkın sığınaklardan çıkabileceğini ve şimdilik tehlikenin geçtiğini duyurdu. İran'dan ikinci bir saldırı salgasının gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.

İran'dan ABD ve BAE'nin çağrısına tepki! Savaş ilanı gibi uyarı İran'dan ABD ve BAE'nin çağrısına tepki! Savaş ilanı gibi uyarı Haberi Görüntüle

İRAN HAVA SAHASINI KAPATTI

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısındafüzelerin yüzde 80 oranında hedefe ulaştığı ve İsrail tarafından yapılacak olası karşı saldırıya karşı hava sahasını kapattığı bildirildi.

İran Shafaqna Ajansı ise İsrail'de 20'den fazla 5. nesil F-35 savaş uçağının imha edildiğini öne sürdü.

Ambalajlı gıdalardan insan vücuduna geçiyor! 3 bin 600'den fazla kimyasal tespit edildi Ambalajlı gıdalardan insan vücuduna geçiyor! 3 bin 600'den fazla kimyasal... Haberi Görüntüle

ABD UYARMIŞTI

İsmi açıklanmayan kıdemli bir Beyaz Saray yetkilisi Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunmuş ve İsrail-Lübnan gerilimine ilişkin çarpıcı sözler söylemişti. ABD'li yetkili, İran'ın İsrail'e yakın zamanda bir saldırı planladığını duyurarak "ABD, İran'ın yakın zamanda İsrail'e yönelik bir balistik füze saldırısı yapmaya hazırlandığı şeklinde işaretlere sahip. İsrail'i bu saldırıya karşı savunmak için savunma hazırlıklarında aktif şekilde destekliyoruz. İran'dan İsrail'e yönelik doğrudan bir askeri saldırı, İran için ağır sonuçlar doğuracaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan konuyla ilgili ABD basınında yer alan haberlerde İran'ın 12 saat içinde Tel Avivi'in kuzeyindeki 3 havva üssüne ve Mossad karargahına saldırmayı planladığı öne sürülmüştü. Bunun yanında İran'ın saldırıda insansız hava araçları ya da seyir füzeleri kullanmayacağı Tel Aviv'e sadece 12 dakikada ulaşacak balistik füzelerle saldıracağını bildirilmişti. 

 

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading