Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... İşgal altındaki Golan Tepesi'ne roketli saldırı! Çok sayıda ölü var: İsrail'de acil durum ilan ilan edildi

Son dakika... İşgal altındaki Golan Tepesi'ne roketli saldırı! Çok sayıda ölü var: İsrail'de acil durum ilan ilan edildi

İsrail'in işgal altında tuttuğu Golan Tepesi'ne roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 12 İsraillinin öldüğü bildiriliyor. Saldırı üzerine İsrail Ordu Sözcüsü Herzi Halevi, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve üst düzey yetkililer acil durum toplantısı yapıyor.

Dünya

28.07.2024, 11:39

İsrail'in işgal altında tuttuğu Golan Tepesi'ndeki bir futbol sahasına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 12 İsraillinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Saldırı üzerine İsrail Ordu Sözcüsü Herzi Halevi, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve üst düzey yetkililer acil durum toplantısı yapıyor.

İsrail'den yapılan ilk açıklamada saldırıdan Hizbullah sorumlu tutulurken Hizbullah, olayla ilgilsinin olmadığını bildirdi.

Filistin'den BRICS adımı! Rusya'dan flaş iddia: Kazan'daki zirveden sonra resmen talepte bulunulacak Filistin'den BRICS adımı! Rusya'dan flaş iddia: Kazan'daki zirveden sonra resmen... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DE KIRMIZI ALARM

Saldırı sonrası İsrail kanalları normal akışı iptal ederek sadece haber yayını vermeye başladı. Washington'da bulunan Başbakan Binyamin Netanyahu da programlarını iptal etti. Netanyahu'nun danışmanlarıyla görüşmeler yaptığı bildirildi. Bu arada İsrail ordusuna ani bir karar alınması durumunda hazır ol talimatı verildiği belirtildi. Bunun üzerine İsrail ordusuna ait Ramat David Hava Üssü ve Palmachim Hava Üssü kırmızı alarm durumuna geçti. İsrail'e ait savaş uçakları olayların tırmanmasına karşı hazır durumda bekletiliyor. 

İsrail medyası gerginliği daha da artıracak haberler yapmaya devam ediyor. Lübnan'a savaş açılması çağrısında bulunan bazı kanallar, Lübnan'a karadan girilmesi ve savaş ilan edilmesi çağrısında bulundu. İsrail Dışişleri Bakanlığında yapılan açıklamada ise "Hizbullah'a karşı topyekün bir savaş anına yaklaşıyoruz, orantısız bir şekilde cevap vereceğiz." denildi.

Azerbaycan'dan toprak talep ediliyordu! Ermenistan anayasası değişiyor: Süreç başladı Azerbaycan'dan toprak talep ediliyordu! Ermenistan anayasası değişiyor: Süreç başladı Haberi Görüntüle

NETANYAHU ERKEN DÖNÜYOR

Bu arada ABD'de bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu, Golan Tepeleri'nde yapılan saldırı sonrası en kısa sürede İsrail'e dönmek için talimat verdi. İsrail Başbakanlığının resmi X hesabından yapılan paylaşımda, ABD seyahatindeki Netanyahu’nun saldırı sonrası İsrail'e dönüş takvimine ilişkin açıklamada bulunuldu.

Paylaşımda, Mecdel Şems beldesine yönelik saldırıya ilişkin bilgilendirilmesinin ardından Başbakan Netanyahu’nun, kendisini İsrail'e götürecek uçağın mümkün olan en erken saatte kalkması talimatını verdiği bildirildi.

Abu Dabi merkezli Sky News Arabiya gazetesine konuşan İsrailli bir güvenlik kaynağı, "Tel Aviv'in Hizbullah'a güçlü bir karşılık vereceğini ancak savaş başlatmak istemediklerini" söyledi.

İsrail'de Netanyahu'nun aşırı sağcı koalisyon ortaklarından, Lübnan ile savaşa gidilmesi çağrıları yükseldi.

Bilim adamlarından büyük keşif! Dünyanın yarısı büyüklüğüne dev göl keşfedildi! Bilim adamlarından büyük keşif! Dünyanın yarısı büyüklüğüne dev göl keşfedildi! Haberi Görüntüle

AŞIRI SAĞCI BAKANLARDAN SAVAŞ ÇAĞRISI

Maliye Bakanı aşırı sağcı Bezalel Smotrich, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırı karşısında "Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın başıyla tüm Lübnan'ın bedel ödemesi gerektiğini, harekete geçmek gerektiğini" belirtti.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir de basına yaptığı açıklamada, Hizbullah ile 8 Ekim'den itibaren savaş halinde olduklarını, "düşmanı yenmeleri gerektiğini" dile getirerek "karar alıcı platformların bu gerçekliği kabul etmeyi 10 aydır reddettiği" ifadeleriyle kendisinin alınmadığı güvenlik kabinesine tepki gösterdi.

İsrail Savunma Bakanı Gallant'ı "bölgedeki çatışmayı idare etmekle" suçlayan Ben-Gvir, Başbakan'dan kabineyi gerekirse telefon bağlantısıyla toplayarak "hemen kuzeyde savaş kararı" almasını talep etti.

Sosyal medyada, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesinde saldırı alarmlarının çaldığı ve yerleşim alanında bir noktada güçlü bir patlama meydana geldiği görüntüler paylaşıldı.

 

Trablus'ta kritik zamanda kritik temas: MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü Trablus'ta kritik zamanda kritik temas: MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı... Haberi Görüntüle

GOLAN TEPELERİ İŞGAL ALTINDA

İsrail'deki Dürzi İnisiyatifi Başkanı Ghaleb Saif de yaptığı açıklamada Golan ve Celile'deki Dürzi köylerine düşen füzelerin İsrail'in hava savunma füzeleri olduğunu söyledi. Saif, "Her gün Demir Kubbe füzelerinin hedefini ıskalayıp üzerimize düştüğünü görüyoruz." dedi.

İsrail, 1967'de çoğu Suriye toprağı sayılan kuzeyindeki Golan Tepeleri'ni işgal etti. Uluslararası hukuka göre İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki varlığı işgal sayılıyor.

 

Habere Tepki Ver

4

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading