Son dakika... İşgalci İsrail'den açıklama: Hizbullah'ın yeni lideri olması beklenen isim öldürüldü

Son dakika... İşgalci İsrail'den açıklama: Hizbullah'ın yeni lideri olması beklenen isim öldürüldü

İsrail ordusu, Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı ve Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü açıkladı.  

Dünya

23.10.2024, 00:41

İsrail ordusu,  Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı ve Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordusu, Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü doğruladı. Yaklaşık 3 hafya önce düzenlenen saldırıda öldürüldüğü duyurulan açıklamadan sonra gözler Hizbullah'a çevrildi. Hizbullah'tan henüz bir açıklama yapılmadı. 

Soykırım ortakları anlaştı: İsrail'in İran'a saldırısı o tarihten önce askeri noktalara olacak Soykırım ortakları anlaştı: İsrail'in İran'a saldırısı o tarihten önce askeri... Haberi Görüntüle

4 EKİM'DE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Ordu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, Safiyuddin'in 4 Ekim'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda öldüğünü iddia etti. İşgalci İsrail güçleri Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırısıyla öldürmüştü. 

Safiyuddin'in adı Nasrallah sonrası için Hizbullah'ın yeni lideri olarak geçiyordu. İsrail basını, İsrail ordusunun 3 Ekim gecesi Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında Safiyuddin'in hedef alındığını yazmıştı.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'ten Ukrayna ve NATO çıkışı: 'Bunu yapmak aptalca' Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'ten Ukrayna ve NATO çıkışı: 'Bunu yapmak aptalca' Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Hizbullah'la İsrail, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu sonrası; 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışıyor. israil ordusu, Hizbullah mensuplarına operasyon bahanesiyle 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleriyle beraber Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda toplamda 2 bin 483 kişi hayatını kaybetti. Öldürülenlerin 104'ünü çocuklar 194'ünü ise kadınlar oluşturuyor. Yaralananların sayısı ise 11 bin 628.

Bu arada İsrail, Hizbullah liderlerini hedef almaya da devam etti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail ordusu tarafından Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırılara roketlerle karşılık veriyor ancak şimdiye kaar büyük bir hasar bilgisi geçilmedi. Lübnan'da İsrail bombardımanından ötürü yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülke içindeki göçler devam ederken Suriye'ye on binlerce kişinin geçtiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading