Son dakika... İsrail medyası Hizbullah'ın yeni lideri olması beklenen Haşim Safiyuddin'in vurulduğunu iddia etti

Son dakika... İsrail medyası Hizbullah'ın yeni lideri olması beklenen Haşim Safiyuddin'in vurulduğunu iddia etti

İsrail medyası, Lübnan'da gerçekleştirdiği şiddetli saldırılarda Hizbullah'ın yeni lideri olarak düşünülen Haşim Safiyuddin'in hedef alındığını duyurdu. Safiyuddin'in hedef alındığı saldırıda ayrıca yüzlerce sivilin öldüğü belirtiliyor.

Dünya

04.10.2024, 02:19

İsrail medyası, Lübnan'da gerçekleştirdiği şiddetli saldırılarda Hizbullah'ın yeni lideri olarak düşünülen Haşim Safiyuddin'in hedef alındığını duyurdu.

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u havadan hedef almaya bu gece de devam etti. Son günlerde yaptığı saldırılarla birçok sivili katleden işgal ordusunun Hizbullah'ın yeni lideri olması beklenen Haşim Safiyuddin'i hedef aldığı ve öldürdüğü iddia edildi. İsrail basınında yer alan haberde İsrailli yetkililerin bu geceki bombardımanda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'tan sonra yerine geçmesi beklenen Haşim Safiyuddin'in hedef alındığını söyledikleri aktarıldı.

Safiyuddin'in hedef alındığı saldırıda ayrıca yüzlerce sivilin öldüğü belirtiliyor. İsrail, son zamanlarda Hizbullah'ın lider kadrosuna suikastlar düzenliyor. 

Amerikan savaş gemisi batıyor: USNS Big Horn'un içinden görüntü yayınladılar Amerikan savaş gemisi batıyor: USNS Big Horn'un içinden görüntü yayınladılar Haberi Görüntüle

BEYRUT ALET TOPUNA DÖNDÜ

İsrail hava saldırılarının sürdüğü Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde kısa aralıklarla şiddetli patlamalar yaşandı. İsrail Beyrut’un güneyine yönelik saldırılarını sıklaştırırken bu geceki patlamaların 23 Eylül’den bu yana yaşanan en şiddetli patlamalardan biri olduğu belirtildi. Peş peşe yaşanan patlamalar binalarda sarsıntılara sebep oldu.

İran hava sahasını kapattı! Onlarca uçak İstanbul ve Ankara'ya zorunlu iniş yaptı İran hava sahasını kapattı! Onlarca uçak İstanbul ve Ankara'ya zorunlu... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 17-18 Eylül'de Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı, 23 Eylül'de de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1374 kişi öldü.

Erdoğan'dan dünyaya çağrı: İslam düşmanlığı salgına dönüştü, nefret suçu sayılsın Erdoğan'dan dünyaya çağrı: İslam düşmanlığı salgına dönüştü, nefret suçu sayılsın Haberi Görüntüle

NASRALLAH 27 EYLÜL'DE ÖLDÜRÜLDÜ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor. Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading