Son dakika... İsrail medyasından önemli iddia: 'Vurulan merkez karargahta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da vardı'

Son dakika... İsrail medyasından önemli iddia: 'Vurulan merkez karargahta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da vardı'

İşgalci İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a akşam saatlerinde düzenlediği saldırıda Hizbullah'a ait merkez karargahın vurulduğu ve yıkılan binada Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da olabileceği belirtildi.  Kanal 12 televizyonu ise Hasan Nasrallah'ın hayatta olmadığına dair yayın yapıyor.

Dünya

27.09.2024, 21:59

İsrail, saldırılarını Lübnan'a yoğunlaştırmış durumda. Başkent Beyrut'a saldırılar düzenleyen terör devletinin hedefinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah var. Akşam saatlerinde düzenlenen ve 6 binanın yıkıldığı saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın hedef alındığı bildirildi. İsrail medyasında yer alan haberlere göre vurulan binalardan birinde Nasrallah da olabilir. Kanal 12 televizyonu ise Hasan Nasrallah'ın hayatta olmadığına dair yayın yapıyor.

Kurtulmuş Moskova'dan dünyaya seslendi: Bu şekliyle devam etmesi mümkün değil Kurtulmuş Moskova'dan dünyaya seslendi: Bu şekliyle devam etmesi mümkün değil Haberi Görüntüle

"NASRALLAH GÜVENLİ BİR YERDE"

Öte yandan Axios'a konuşan İsrailli ordu yetkilisi  Nasrallah'ın hava saldırısında yaralandığını öne sürerken Hizbullah kaynakları Nasrallah'ın güvenli bir yerde olduğunu bildirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama da İran Tasnim Ajansı'ndan geldi. Tasnim'e konuşan bir yetkili Hizbullah'ın açıklamasını doğruladı ve Hizbullah liderinin güvenli bir noktada olduğunu söyledi. 

Çok sayıda katliama imza atan İsrail ordusu, Hizbullah'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney banliyölerinde bulunan karargahına saldırı düzenledi. 

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari İsrail orsusunun Hizbullah'ın Dahiye'deki merkez karargahına hassas bir saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Hagari, genel merkezin "Beyrut'ta Dahiyeh'in kalbindeki konut binalarının altında yer aldığını" söylerken saldırıda can kayıplarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye uyarı: 'İsrail'in yanında değil karşısında yer almalı' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye uyarı: 'İsrail'in yanında değil karşısında yer almalı' Haberi Görüntüle

6 BİNA YERLE BİR OLDU

Hizbullah'a yakın bir kaynak ise İsrail'in bu büyük saldırısında altı binanın yerle bir olduğunu bildirdi.İsrail ordusu da altı binanın yıkıldığını doğruladı.

Bölgeye ambulansların intikal ettiği ve, sirenlerin çaldığı görüldü. Saldırı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Lübnan'daki Hizbullah'ı hedef almaya devam edeceğine dair söz vermesinin hemen ardından geldi.

Saldırı sonrası İsrail'in tüm hava üsleri ve askeri merkezleri yüksek alarm durumuna getirildi. İşgalciler, Nasrallah'ın hedef alındığı saldırının ardından Hizbullah'tan kapsamlı bir saldırı bekliyor.

Yetkililer, Lübnan'ın artan ölü sayısıyla ve evlerinden kaçan on binlerce insanla baş etmeye çalıştığı bir dönemde, günün erken saatlerinde İsrail hava saldırısında Lübnan'ın sınır köyünde dokuz kişilik bir ailenin öldüğünü söyledi.

Sosyal medyayı birbirine katmıştı: Bombacı şakasına hapis cezası! Sosyal medyayı birbirine katmıştı: Bombacı şakasına hapis cezası! Haberi Görüntüle

KARA SALDIRISININ AYAK İZLERİ

İsrail bu hafta Lübnan'daki hava saldırılarını iyice yoğunlaştırdı. İsrail'in operasyonunun ne zaman son ereceği belirsizliğini koruyor ancak yetkililer, Hizbullah'ın sınırdan uzaklaştırılması için bir kara saldırısının olası olduğunu söylüyor.

Köln’de bir Türk’e ait eğlence mekanında şiddetli patlama Köln’de bir Türk’e ait eğlence mekanında şiddetli patlama Haberi Görüntüle

ACİL KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI YAPILDI

İsrail'in düzenlediği son saldırının ardından yaralılar için acil kan bağışı çağrısı yapıldı. Lübnan basınında yer alan haberlerde saldırıda ölen ve yaralananların ambulanslarla hastanelere nakledildiği aktarılırken başkent Beyrut'taki hastanelerden vatandaşlara acil kan bağışı çağrılarının yapıldığı ifade edildi.

Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum' Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum' Haberi Görüntüle

MİKATİ: "ÇOK FAZLA CAN KAYBI VAR"

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ilk belirlemelere göre İsrail'in başkent Beyrut'a düzenlediği bir dizi hava saldırısının çok fazla can kaybına yol açtığını belirtti. ABD'de bulunan Mikati, aptığı yazılı açıklamada, "Elde edilen verilere göre, düşman İsrail'in Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği bir dizi hava saldırısı çok fazla can kaybına yol açtı." ifadelerini kullandı. Mikati, Lübnan Genelkurmay Başkanı Joseph Avn ile telefonda görüştüğünü belirterek "Yeni saldırı, düşman İsrail'in uluslararası ateşkes çağrılarıyla ilgilenmediğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanların uçağı arızalandı: Ankara'daki toplantı iptal edildi Bakanların uçağı arızalandı: Ankara'daki toplantı iptal edildi Haberi Görüntüle

LÜBNAN SAĞLIK BAKANLIĞI: "2 ÖLÜ, 76 YARALI VAR"

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırılarının can kaybına ilişkin bilgi verildi.

İsrail'in savaş uçaklarının Dahiye bölgesini peş peşe bombalamasında ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü, 76 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralılardan 15'inin hastanelere kaldırıldığı, diğerlerinin ise yaralarının hafif olduğu ifade edildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading