Son dakika... İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan İran'a saldırı açıklaması: 'Ölümcül ve şaşırtıcı olacak'

Son dakika... İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan İran'a saldırı açıklaması: 'Ölümcül ve şaşırtıcı olacak'

İsrail Savunma Bakanı Gallant, "İran'ın saldırısı ölümcül ama isabetli değildi. Diğer taraftan bizim saldırımız ölümcül, isabetli ve her şeyden önemlisi şaşırtıcı olacak. Ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlamayacaklar." dedi.

Dünya

09.10.2024, 22:40

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "İran'ın saldırısı ölümcül ama isabetli değildi. Diğer taraftan bizim saldırımız ölümcül, isabetli ve her şeyden önemlisi şaşırtıcı olacak. Ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlamayacaklar." dedi.

Savunma Bakanı Yoav Gallant, günü yaptığı açıklamada, İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e yönelik büyük saldırısının ardından bu ülkeye yönelik karşı saldırının, ilk saldırıdan şiddetli olacağını söyledi. Gallant, yaptığı açıklamada "İran'ın saldırısı ölümcüldü ama isabetsizdi. Buna karşılık bizim saldırımız ölümcül olacak, kesin nokta tespit edecek ve en önemlisi şaşırtıcı olacak; ne olduğunu veya nasıl olduğunu bilmeyecekler. Sadece sonuçları görecekler." ifadelerini kullandı.

İlk uçuş 2025'te! Elektrikli hava taksisi görücüye çıktı İlk uçuş 2025'te! Elektrikli hava taksisi görücüye çıktı Haberi Görüntüle

İSRAİL MİSİLLEME YAPACAK MI?

ABD basını, İsrail'in İran'ın nükleer programına saldırmasının beklenmediğini, bunun yerine çeşitli askeri üsler ve istihbarat merkezlerine odaklanmasının beklendiğini bildirmişti. israil kaynakları ise bunu yalanlamadı.

İsrail basını, İsrail'in İran'a yönelik olası saldırısının İran'ın S-300 uçaksavar füze sisteminin hasar gördüğü 19 Nisan'daki dar kapsamlı misillemesinden çok daha önemli olacağını belirtiyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran nükleer tehdidinin Tel Aviv için her zaman bir tehlike teşkil ettiğini sık sık dile getiriyor.

Terör devleti İsrail yine Gazze'yi vurdu: Ölü ve yaralılar var Terör devleti İsrail yine Gazze'yi vurdu: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

İRAN'DAN İSRAİL'E YAPILAN FÜZE SALDIRISI

İran, Hizbullah'a yönelik saldırıları ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi sonrası İsrail'e 1 Ekim'de yüzlerce füzeyle saldırı gerçekleştirdi. İsrail orsusu, İran'ın füze saldırısında '10 milyon insanın hedef alındığı' belirtmişti. İran'ın füze saldırıları sonrası İsrail'in birçok yerinde sirenler çalarken halk sığınaklara kapandı. İsrail ordusu, füze saldırısından saatler sonra halkın evlerine dönebileceğini açıklamış ve İran'a misilleme sözü vermişti. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading