Son dakika: İsrail tanklarından BM üssüne baskın

Son dakika: İsrail tanklarından BM üssüne baskın

İsrail tankları, BM üssüne baskın düzenledi. 15 askerin yaralandığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan BM yetkilileri "Şok edici ihlaller nedeniyle İsrail ordusundan izahat istedik" dedi.    

Dünya

13.10.2024, 20:30

Mavi Hat'ta çatışmalar sürerken, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü bir kez daha hedef oldu. UNIFIL'e bugün erken saatlerde üçüncü kez saldırı düzenlendi.

UNIFIL'den yapılan açıklamada ise üç müfreze İsrail askerinin Mavi Hat'tan Lübnan'a geçtiğinin gözlemlendiği bildirdi.

İşgalciler inkar ediyor ama gerçekler bambaşka: İran'dan ateşlenen füzelerin İsrail üslerini vurduğu doğrulandı İşgalciler inkar ediyor ama gerçekler bambaşka: İran'dan ateşlenen füzelerin İsrail... Haberi Görüntüle

TANKLAR BM ÜSSÜNE GİRDİ

UNIFIL, İsrail tanklarının mevzinin ana kapısını tahrip ettiğini ve mevziye zorla girdiğini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi: "15 barış gücü görevlisi, aynı noktaya birden fazla mermi atılmasının duman yayması sonucu cilt tahrişi de dahil olmak üzere çeşitli etkilere maruz kaldı."

Barış Gücü, ihlâlleri "şok edici" olarak nitelendirdi ve İsrail'den açıklama talep etti.

UNIFIL'den yapılan açıklamada, üçüncü saldırıda bir BM askerinin daha yaralandığı bildirildi.

Açıklamaya göre saldırı, Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesinde bulunan karargahta meydana geldi.

Bölgede devam eden askeri hareketlilik sebebiyle bir asker açılan ateş sonucu yaralandı. Ateşin kimden geldiğinin bilinmediği kaydedildi.

UNIFIL, tüm aktörlere, mevzilerine yakın bölgelerdeki faaliyetlerden kaçınma çağrısı yaptı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e, UNIFIL güçlerini çatışma alanından çekmesi çağrısı yaptı.

ABD yine endişeli! İsrail'in BM Barış Gücü'nü hedef almasına göstermelik tepki ABD yine endişeli! İsrail'in BM Barış Gücü'nü hedef almasına göstermelik... Haberi Görüntüle

LÜBNAN BAŞBAKANI: İSRAİL YENİ BİR SAFHAYA GEÇTİ

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in uluslararası meşruiyete ve ilgili kararlara uymama konusunda yeni bir safhaya geçtiğini söyledi.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesi talebine tepki gösterdi. Netanyahu'nun BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e UNIFIL'i çatışma bölgelerinden çekme çağrısına değinen Mikati, "İsrail, uluslararası meşruiyete ve uluslararası kararlara uymama konusunda yeni bir safhaya geçti" dedi.

Lübnan'ın, UNIFIL'e yönelik saldırıları kınadığını ve 1701 sayılı karara bağlı olduğunu belirten Mikati, uluslararası topluma, İsrail'in Lübnan'a ve uluslararası meşruiyete yönelik saldırganlığını durdurmak için 'sağlam bir duruş' sergileme çağrısı yaptı.

İsrail basını suikast listesini paylaştı! İşte o isimler İsrail basını suikast listesini paylaştı! İşte o isimler Haberi Görüntüle

NETANYAHU TEHDİT ETMİŞTİ

Öte yandan katil Netanyahu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e seslenerek, UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyindeki "Hizbullah kalelerinden ve çatışma alanlarından" çıkartılması gerektiğini söylemişti.

İsrail ordusunun daha önce de UNIFIL güçlerinin bölgeden çıkartılması talebinde bulunduğunu söyleyen Netanyahu, geri çekilme taleplerinin reddedilmesinin UNIFIL askerlerini Hizbullah'ın "rehinesi" haline getirdiğini iddia etmişti.

Ateş hattından kaçış! İşte Lübnan'daki vatandaşlarını tahliye etmeye başlayan ülkeler Ateş hattından kaçış! İşte Lübnan'daki vatandaşlarını tahliye etmeye başlayan ülkeler Haberi Görüntüle

BARIŞ GÜCÜNÜ HEDEF ALMIŞTI

UNIFIL, 10 Ekim'de İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu.

11 Ekim'de de İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana girişini top mermisiyle hedef almış, bir UNIFIL gözlem kulesi de "Merkava tankı" ile vurulmuştu. Saldırılarda iki askerin daha yaralandığı bildirilmişti.

İsrail ordusunun, Lübnan ordusuna ait bir mevziyi hedef alması sonucu iki Lübnan askeri ölmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

2

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading