Son dakika: İsrail'de otobüs durağına kamyonlu saldırı! MOSSAD ve ordu karargahının yanı başı

Son dakika: İsrail'de otobüs durağına kamyonlu saldırı! MOSSAD ve ordu karargahının yanı başı

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de sabah saatlerinde bir kamyon saldırısı gerçekleşti. Saldırının konumu, İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad ve ordu istihbaratı Birim 8200'ün bulunduğu Glilot bölgesi.

Dünya

27.10.2024, 14:54

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney dünkü saldırı sonrası ilk açıklamasını yaptı ve "İki gece önce bir hata yaptılar elbette abartıyorlar. Bunu büyütmek yanlış ancak küçültmek de yanlış." dedi. İsrail ise İran'dan gelecek misillemeye karşı alarma geçti, Netanyahu bugün Güvenlik Kabinesi'ni topluyor. Öte yandan İsrail'de bir kamyonun otobüs durağına çarpması sonucu 35 kişi yaralandı. Olay yerinin MOSSAD karargahına çok yakın olduğu ve yaralananların çoğunun İsrail askeri olduğu öğrenildi.

NATO'nun patronundan BRICS endişelerine son nokta: Türkiye'nin egemenlik hakkıdır NATO'nun patronundan BRICS endişelerine son nokta: Türkiye'nin egemenlik hakkıdır Haberi Görüntüle

MOSSAD KARARGAHI YAKININA SALDIRI

İsrail Acil Durum Servisi'nin yaptığı açıklamaya göre, yerel saatle 10:08'de Aharon Yariv Bulvarı'nda bir kamyon otobüs durağına çarptı. Bazıları ağır durumda olan  35  kişinin yaralandığı açıklandı.

IKBY Başbakanı Barzani'den Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek: 'PKK’nın varlığı bu savaşın nedenidir' IKBY Başbakanı Barzani'den Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek: 'PKK’nın varlığı... Haberi Görüntüle

SÜRÜCÜ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail polisi, Mossad karargahı Glilot Üssü yakınlarında ülkenin merkezindeki önemli bir kavşakta bir kamyonun otobüs durağına çarpması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Polis, "İsrail'in merkezindeki MOSSAD karargahı yakınlarındaki bir otobüs durağında insanlara çarpan kamyon sürücüsünün bölgedeki silahlı siviller tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini" bildirdi.

Tel Aviv'de kamyonlu saldırıyı düzenleyerek şehit olan Rami Natur.

Tel Aviv'de kamyonlu saldırıyı düzenleyerek şehit olan Rami Natur.

Polisin ilk soruşturmasına göre, bir otobüs, yolcuları indirmek için üssün dışındaki istasyonda durmuştu. O sırada bir kamyon durağa ve oradaki insanlara çarptı.

Polis yaptığı açıklamada, "şu anda olayla ilgili koşullar araştırılıyor" ifadelerini kullandı.

ABD seçimlerine servet dökülüyor! Harcamaların rekor kırması bekleniyor ABD seçimlerine servet dökülüyor! Harcamaların rekor kırması bekleniyor Haberi Görüntüle

KAMYONUN ALTINDA SIKIŞANLAR VAR

Duraktaki İsrail askerlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıda, kamyonun altında kalanları olduğu belirtildi. Olay yerine gelen ekipler, kamyonun altında sıkışanları çıkarmak için kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Kosova'ya Türk mührü! Silah ithalatında Türkiye öne çıkıyor Kosova'ya Türk mührü! Silah ithalatında Türkiye öne çıkıyor Haberi Görüntüle

MOSSAD GENEL MERKEZİ'NDE GÜVENLİK ARTIRILDI

İsrailli yetkili, Tel Aviv otobüs durağında kamyonun askerlerinin üzerinden geçmesinin ardından Mossad Genel Merkezi'nde güvenliğini artırdığını açıkladı.

İsrail Acil Durum Servisi, "Saat 11:08'de, Ramat Hasharon'daki Aharon Yariv Bulvarı'nda bir otobüs durağına çarpan bir kamyonla ilgili bir ihbar alındı. Sağlık görevlileri şu anda onlarca yaralıya olay yerinde tıbbi tedavi uyguluyor" açıklamasında bulundu.

İsrail acil servisleri saldırının potansiyel olarak çok sayıda can kaybına yol açabileceğini ifade etti. Acil servisler ayrıca devrildiği bildirilen otobüsün altında sıkışan çok sayıda yaralının olduğunu ve bu bundan dolayı insanları kan bağışında bulunmaya çağırdı.

Emsalleri cephede onlar gece kulüplerinde: Ukraynalı inzibatlardan baskınlar Emsalleri cephede onlar gece kulüplerinde: Ukraynalı inzibatlardan baskınlar Haberi Görüntüle

SALDIRIDA ÖLENLERİN ÇOĞU ASKERDİ

Tel Aviv'deki otobüs durağına yapılan kamyonlu saldırıda en az 5 kişinin olduğu belirtildi. Yapılan ilk açıklamada ölenlerin çoğunun İsrail askeri olduğu belirtildi.

Sinvar'ın suikaste kurban gitmesi dünya medyasında: Hamas'ın sonu değil Sinvar'ın suikaste kurban gitmesi dünya medyasında: Hamas'ın sonu değil Haberi Görüntüle

BİR SALDIRI DAHA

Kudüs'ün kuzeyinde işgalci İsrail askerlerine ait kontrol noktasına bir araç ile saldırı düzenlendi.

Gelen ilk bilgilere göre araç şoförünün vurulduğu aktarılıyor.

Asya ülkesine anahtar teslim hava savunma radar sistemi! Pekin'i çıldırtan hamle! Asya ülkesine anahtar teslim hava savunma radar sistemi! Pekin'i çıldırtan... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH HAFYA'SA SALDIRDI

Hizbullah'ın saldırısı sonucu Hayfa'nın doğusunda patlama meydana geldi.

Saldırı sonucu 10 işgalci İsrailli yaralandı.

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading