Sitede Ara

Son dakika! İsrail'den bir savaş suçu daha! Lübnan fosfor bombalarıyla vuruluyor

Son dakika! İsrail'den bir savaş suçu daha! Lübnan fosfor bombalarıyla vuruluyor

İsrail ordusu, Lübnan'ı beyaz fosforla vuruyor. İşgalciler daha önce Gazze'de ve Lübnan'ın gübeyinde kullandığı yasaklı silahı bir kez daha kullanmaktan çekinmedi.

Dünya

01.10.2024, 00:00

Dünyanın İsrail'in terör eylemlerine karşı takındığı umursamaz tavır, işgalcileri her geçen gün daha da cesaretlendiriyor. Bundan önce birçok defa savaş suçu işleyen İsrail, bu suçlarına Lübnan'da da devam ediyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre İsrail, yasaklı beyaz fosforu bir kez daha siviller üzerinde kullandı. 

Son dakika: Beyrut'ta peş peşe patlama: Katil İsrail bir kez daha hava saldırısı düzenlendi Son dakika: Beyrut'ta peş peşe patlama: Katil İsrail bir kez... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Gazze ve Batı Şeria'daki katliamlarına Lübnan'da devam eden işgal devleti İsrail, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamları terör devleti İsrail'in Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarını patlattığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1178 kişiyi öldürdüğünü bildirdi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah'ın İsrail'e karşılığı ise roket ve füzelerle oluyor. Genel olarak askeri üsleri hedef alan bu saldırılarda şimdiye kadar önemli bir hasar söz konusu olmadı. İsrail'in ağır bombalarla saldırdığı Lübnan'da kısa sürede yüz binlerce kişi yerinden olurken ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ediyor. Suriye'ye ise 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading