Son dakika... İsrail'den Cibaliya'ya saldırı: En az 150 kişi öldü ve yaralandı

Son dakika... İsrail'den Cibaliya'ya saldırı: En az 150 kişi öldü ve yaralandı

İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda en az 150’den kişi öldü ve yaralandı

Dünya

24.10.2024, 23:40

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda 150’den fazla kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

İşgalci İsrail ordusu masum sivilleri katletmeyi sürdürüyoe. Terör devleti, Gazze'nin kuzeyinde bulunan Cibaliya bölgesine düzeneldiği hava saldırılarında eb az 150 sivili öldürdü ya da yaraladı.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde "korkunç" bir katliam yaşandığını belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada "İsrail'in bombardımanında 150'den fazla kişinin öldüğü ve yaralandığı, saldırıya hedef olanları kurtarmak için harekete geçilemediği" ifade edildi.

İsrail ordu güçlerinin başta En-Neccar, Ebu el-Avf, Selman, Hicazi, Ebu el-Kumsan, Akl ebu Raşid, Ebu et-Tarabiş, Zakul ve Şalan ailelerine ait evleri ve yerleşim bölgesinin tamamını bombaladığı bildirilirken Filistinlilerin yaralıları taşımak için yardım çağrısında bulunduğu kaydedildi. 

İSRAİL'İN GÖÇ PLANI

İsrail, generallerin planı olarak bilinen plan çerçevesinde yerleşim yeri hazırlığı yapmak amacıyla Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden tahliye edilmesi için saldırılar gerçekleştiriyor. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliya ve Beyt Lahiya'daki Filistinlilere uyarıda bulunarak boşaltılması istenilen bölgelerin haritasını paylaşmıştı. Filistinlilere gitmeleri için Gazze'nin güneyinde bulunan Mevasi bölgesini işaret eden Adraee'nin paylaştığı haritanın İsrail ordusunda eski Operasyonlar Bölümü Başkanı General Giora Eiland'ın girişimiyle hazırlanıp hükümete sunulan Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine ilişkin "generallerin planına" benzerliği dikkati çekmişti. "Generaller Planı" adını taşıyan bu plan, Filistinlileri, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden tehcir etmeyi, ardından bölgenin kuşatılması, gıda, yakıt ve temiz su girmesine izin verilmemesini öngörüyor.

Tarihi meydan okuma Rumları ve Yunanlılar korkuttu: Türk F-16'lar 5 dakikada gelir! Tarihi meydan okuma Rumları ve Yunanlılar korkuttu: Türk F-16'lar 5... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 42 bin 847 Filistinliyi katletti. Katledilen Filistinlilerden 17 bini çocuklardan, 11 binden fazlası ise kadınlardan oluşuyor. İşgalcilerin ağır bombardıman sonucu yıktığı binaların enkazında ise ulaşılamayan binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Yaralananların ise tedavi imkanlarından mahrum olduğu, halkın gıdaya ve temiz suya ulaşmada güçlük çektiği kaydediliyor. İsrail gerek devlet gücüyle gerekse de vatandaşları vasıtasıyla diğer ülkelerden Gazze'ye gönderilen insani yardım malzemelerinin onlara ulaşmasını engelliyor.

Çatışmalarda İsrail ordusu da önemli kayıplar verdi. İşgal ordusu, 7 Ekim'den bu yana 349’u karadan işgal sürecinde olmak üzere 730 askerinin öldüğünü duyurdu. Ancak bu sayıların İsrail tarafındna az gösterildiği, sayının çok daha yukarılarda olduğu belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading