Son dakika... İsrail'den İran'a saldırı kararı! Kapsamlı bir misilleme yapılacak

Son dakika... İsrail'den İran'a saldırı kararı! Kapsamlı bir misilleme yapılacak

İsrail basını bu akşam toplanan kabinenin İran'ın füze saldırısına karşılık verme kararı aldığını öne sürdü. Misillemenin ne zaman yapılacağına dair ise bir bilgi paylaşılmadı. 

Dünya

02.10.2024, 22:57

İsrail basını bu akşam toplanan kabinenin İran'ın füze saldırısına karşılık verme kararı aldığını öne sürdü. Misillemenin ne zaman yapılacağına dair ise bir bilgi paylaşılmadı.  Bazı kaynaklar saldırının bu gece yapılabileceğini belirtiyor.

Kanal 12 televizyonundaki haberde, dün düzenlenen Güvenlik Kabinesi toplantısında İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırılarına verilecek karşılığın ele alındığı ve ABD yönetimi ile koordine edildikten sonra "güçlü bir karşılık" verilmesine karar verildiği iddia edildi. Haberde ayrıca İsrail'in İran'daki stratejik hedeflerin vurulacağı kaydedildi. Saldırının ne zaman yapılacağına dair bir bilgi geçilmezken bazı kaynaklar saldırının bu gece yapılacağını öne sürüyor. 

Bu arada New York Times gazetesi, İsrail'in İran'la topyekün bir savaşı göze aldığını duyurdu. 

Aynı gazetede İsrail'in İran'ın petrol rafinerilerini ve doğalgaz üretim tesislerini vurmayı planladığı da yer aldı. Bunun ise enerji fiyatlarında meydana gelebilecek yükselmeler nedeniyle seçim arefesşndeki ABD'nin işine gelmeyeceği konuşuluyor.

Gazze'de İsrail soykırımının acı yüzü: 7 Ekim'den bu yana 902 aile nüfustan silindi Gazze'de İsrail soykırımının acı yüzü: 7 Ekim'den bu yana 902... Haberi Görüntüle

İRAN'IN İSRAİL'E YÖNELİK FÜZE SALDIRISI

İran, terör devleti İsrail'e akşam saatlerinde füze saldırısı başlattı. 200 füzenin peş peşe ateşlendiği saldırıda İsrail tarafında 8 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Başkent Tel Aviv ve diğer kentlerde sirenler çalarken halk sığınaklara akın etti ve uzun bir müddet dışarı çıkamadı. İran kaynakları füze saldırılarının yüzde 80-90 oranında hedefleri vurduğunu iddai ederken İsrail kaynakalrı Demir Kubbe'nin füzelerin önemli bir kısmını karşıladığını iddia ediyor. 

Habere Tepki Ver

1

1

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading