Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... İsrail'den Lübnan'da yeni katliamlar! Çok sayıda nokta havadan vuruluyor

Son dakika... İsrail'den Lübnan'da yeni katliamlar! Çok sayıda nokta havadan vuruluyor

İşgalci İsrail ordusu, Lübnan’da çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırılar nedeniyle Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelerden dumanlar yükseldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise İsrail ordusunun hava saldırıları düzenlediği noktalardan alevler yükseldiği görüldü. İsrail ordusundan yapılan açıklamada Hizbullah'a ait toplam 200 füze rampasının ve mevzinin hedef alındığı bildirildi.  

Dünya

20.09.2024, 01:50

İşgalci İsrail ordusu, Lübnan’da çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi.

Bölgedeki görgü tanıkları, İsrail ordusunun hava saldırılarında birçok noktanın hedef alındığını belirtti. Saldırılar nedeniyle Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelerde yangınlar çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde İsrail ordusunun hava saldırıları düzenlediği noktalardan alevler yükseldiği görüldü.

Mars yolcusu kalmasın! Elon Musk hazırlıkları tamamladı! Mürettebatsız Starship uçuşları başlıyor! Mars yolcusu kalmasın! Elon Musk hazırlıkları tamamladı! Mürettebatsız Starship uçuşları... Haberi Görüntüle

20 DAKİKADA 70 HEDEF VURULDU

Resmi olmayan kaynaklar, İsrail ordusunun 20 dakikada 70 hedefi vurduğunu ileri sürdü.

Saldırılara ilişkin henüz Lübnan makamlarından ve İsrail ordusundan açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın bugün yaptığı konuşmadan önce Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenlemişti.

Bu arada ülkenin güneyinde bulunan BM güçlerinin İsrail ordusunun bombardımanı sonrası üslerini tahliye ederek sığınaklara çekilmeye başladığı bildirildi.

"İsrail'i kim daha çok seviyor?" Trump-Harris kapışmasına damga vuran tartışma Haberi Görüntüle

30 FÜZE PLATFORMUYLA 150 FÜZE RAMPASI HEDEF ALINDI

Saldırının savaşın başladığı ekim ayından bu yana gerçekleştirilen en büyük saldırı olduğu belirtilirken İsrail ordusundan bir açıklama geldi. Açıklamada  söz konusu saldırnını İsrail istihbaratıyla işbirliği içinde gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca Hizbullah'a ait İsrail topraklarına doğru ateşlenmeye hazır 30 füze platformu ve 150 füze rampasının hedef alındığı belirtildi.

İsrail ordusunun Hizbullah'ın altyapısını ve Lübnan'ın güneyindeki çeşitli bölgelerde bulunan silah depolarını vurduğu, topçu birliklerinin de Nakura bölgesine saldırı düzenlediği aktarıldı.

Gazze'de katliam devam ediyor: İsrail'in saldırılarında en az 26 Filistinli sivil kişi hayatını kaybetti Gazze'de katliam devam ediyor: İsrail'in saldırılarında en az 26 Filistinli... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH KARŞILIK VERDİ

İsrail'in yoğun bombardımanına karşı Hizbullah da karşılık veriyor. Hizbullah'ın Metula yerleşim yerine 7 roketinin düştüğü, binaların zarar gördüğü ve bölgede yangın çıktığı belirtildi. Ayrıca bölgede bir askerin de yaralandığı bildirildi.

310 milyon dolarlık zarar! İsrail aşkı ABD'ye pahalıya patladı: 10 adet MQ-9 Reaper yere çakıldı 310 milyon dolarlık zarar! İsrail aşkı ABD'ye pahalıya patladı: 10... Haberi Görüntüle

İSRAİL TAHLİYELERE BAŞLADI

Gelen haberlere göre İsrail ordusu, Meron, Kfar Hoshen ve Bar Yohai bölgelerini tahliye etmeye başladı. Otellerde kalan kişiler uykularından uyandırılarak bölgeyi terk etmeleri isteniyor.

'Ekim ayına kadar halledin' deyip 40 bin asker yolladı: Herkes uzun menzilli bombardımanı bekliyor! 'Ekim ayına kadar halledin' deyip 40 bin asker yolladı: Herkes... Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSUNDAN YENİ AÇIKLAMA

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a yönelik düzenlediği hava saldırılarında 100 noktada bin roket başlığını imha ettiğini iddia etti. Açıklamada ordunun, Hizbullah'ın yeteneklerini ve askeri altyapısını hedef almaya devam ettiği ifade edildi.

 

Denizlerin hakimi Türkiye olacak! Fransız basını böyle duyurdu: Eşi benzeri görülmemiş bir donanma inşa ediyorlar Denizlerin hakimi Türkiye olacak! Fransız basını böyle duyurdu: Eşi benzeri... Haberi Görüntüle

"İSRAİL'İN SAVAŞ ALANI GAZZE DEĞİL LÜBNAN"

İsrail'den yayın yapan Kanal 14 televizyonunda yer alan analizde bu akşam itibariyla İsrail'in ana savaş alanının Gazze değil, Lübnan olduğu öne sürüldü.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye hareket ettiriyoruz." demişti. Dün Hayfa yakınlarındaki askeri üssü ziyaret eden Gallant, savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduklarını belirterek buna uyum sağlamaları ve zaman içinde tutarlılık göstermeleri gerektiğini söylemişti. İsrail'in kuzeyine yönelik yapılan saldırılarda tahliye edilen İsrail vatandaşlarının evlerine güven içinde dönmelerini sağlamayı amaçladıklarını öne süren Gallant, Gazze Şeridi'nde İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elindeki esirleri unutmadıklarını bildirmişti.

Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum ilan etti. Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DEN LÜBNAN'DAKİ VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Lammy,  Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile telefonda görüştüğünü ve ülkede artan gerilim ve sivil kayıplardan duyduğu derin endişeyi dile getirdiğini belirtti. ​​​​​​​Lammy, "Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarına mesajım, ticari uçuş seçenekleri devam ederken ülkeyi terk etmeleridir. Tansiyon yüksek ve durum hızla kötüleşebilir." uyarısı yaptı.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading