Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... Karşı saldırı yakın! İsrail'de olağanüstü hal ilan edildi: Yüz binlerce kişi sığınaklarda

Son dakika... Karşı saldırı yakın! İsrail'de olağanüstü hal ilan edildi: Yüz binlerce kişi sığınaklarda

İsrail, besleyip büyüttüğü gerilim potitikasının sonuçlarıyla yüzleşiyor. Yıllardır Gazze'yi ve Batı Şeria'yı yerle bir eden ve işgal ettiği Filistin topraklarında terör estiren İsrail, gözünü Lübnan'a dikti. Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini bombalama bahanesiyle sadece 24 saatte yüzlerce sivili öldüren, binden fazlasını da yaralayan İsrail diken üstünde. Ülkede OHAL ilan edilirken yaklaşık 300 bin kişinin sığınaklarda beklediği belirtildi.

Dünya

23.09.2024, 22:23

İsrail'in Lübnan'ın güneyine ve hatta başkent Beyrut'a yönelik saldırıları bölgedeki gerilimi iyice artırdı. Tüm komşularını düşman olarak gören ve onlara yaşama hakkı tanımayan işgal devleti, düzenlediği saldırıların karşılığını görmekten de korkuyor. Bu çevrede ülkede 7 günlük olağanüstü hal ilan edilirken karşı saldırının beklendiği Hayfa kentinin her yerinde alarm verildi. Yaklaşık 300 bin kişinin sığınaklara indiği belirtiliyor.

Kabine toplantısında bakanlar, telekonferans yöntemiyle ülke genelinde 30 Eylül'e kadar olağanüstü hal ilan edilmesini kabul etti. Lübnan Hizbullahı ile şiddetlenen çatışmalar karşısında durumun hızla değişmesi halinde olağanüstü halin hükümete daha geniş yetkiler tanıdığı için söz konusu kararın alındığı aktarıldı. Olağanüstü halin, İsrail ordusunun iç cephe komutanlığının yaptığı güvenlik uyarılarıyla ilişkili olmadığı vurgulandı.

Putin'den savaşa hazırlık emri! Asker sayısı 2,38 milyon kişiye çıkarılacak Putin'den savaşa hazırlık emri! Asker sayısı 2,38 milyon kişiye çıkarılacak Haberi Görüntüle

HAYFA RİSK ALTINDA

Lübnan'dan gönderilen roketler İsrail'in kuzeyinde bulunan Hayfa kentinde sirenlerin çalmasına neden oldu. Kent üzerinde güçlü patlamalar meydana gelirken can kaybına ilişkin bir bilgi geçilmedi. 

Türkiye-İsveç Güvenlik Mekanizması toplantısı Ankara'da gerçekleşecek Türkiye-İsveç Güvenlik Mekanizması toplantısı Ankara'da gerçekleşecek Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

İşgal devleti İsrail, Filistin toprağı Gazze'yi ve Batı Şeria'yı yerle bir ettikten sonra şimdi de gözünü Lübnan'a dikti. Lübnan'ın güneyinde konuşlu Hizbullah hedeflerini gerekçe göstererek bu bölgeye saldıran İsrail, çok sayıda sivili katletti. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail'in sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 356'ya çıktığını, yaralıların sayısının ise 1246'ya çıktığını duyurdu.

İsrail ordusu, Lübnan içinde Hizbullah'a ait olduğunu ileri sürdüğü 1100 noktaya hava saldırısı düzenlediğini duyururken savaş uçaklarının 650 sorti yaptığı aktarıldı. 1400'den fazla bomba atan işgal ordusunun saldırıları devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading