Yandex Metrica

Son dakika: Katil İsrail'den Beyrut'a hava saldırısı: Başkentte dumanlar yükseliyor

4 gündür aralıksız bir şekilde Lübnan'a bomba yağdıran İsrail ordusu gözünü şimdi de başkent Beyrut'a dikti. Siyonist rejim Beyurt'a hava operasyonu düzenledi. Başkent sokakları kan gölüne dönerken, gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. 

Dünya

24.09.2024, 22:21

Gazze'deki soykırımını Lübnan'a taşıyan katil İsrail ordusu sabah saatlerinde Lübnan'ın güneyini hedef aldı. Peş peşe bombaların hedefi olan Lübnan'da şehit sayısı 558'e yükseldi.

Daha sonra rorasını başkente çeviren katil İsrail Beyrut'a hava saldırısı düzenledi. İsrail'in hava saldırısı sonrası karşı atağa geçen Hizbullah ise roketler ile karşılık vermeye başladı.

Son dakika... Biden'dan BM'de veda konuşması: Tarihte bir kırılma noktasındayız Son dakika... Biden'dan BM'de veda konuşması: Tarihte bir kırılma noktasındayız Haberi Görüntüle

BEYRUT'A HAVA SALDIRISI

Katliama ilişkin açıklama yapan katil İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Ordu saldırıyı “hedefli” olarak tanımladı ve daha fazla detayın daha sonra verileceğini bildirdi.

 

Yeraltı roket üssü! Hizbullah katil İsrail'i işte buradan avlıyor: Demir Kubbe S.O.S verdi Yeraltı roket üssü! Hizbullah katil İsrail'i işte buradan avlıyor: Demir... Haberi Görüntüle

6 KATLI BİNA HEDEF ALINDI

İsrail ordu radyosu ve Reuters’a konuşan Lübnanlı yetkililer bir Hizbullah komutanının hedef alındığını ancak sonucun bilinmediğini iddia ediyor.

Reuters'a konuşan İsrailli güvenlik yetkilisi , "Saldırı, Hizbullah'ın üst düzey bir isminin bulunduğu 6 katlı bir binayı hedef aldı." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun Beyrut’ta Hizbullah’ın üst düzey askeri komutanlarından Talal Hamieh’e suikast düzenlediği aktarılıyor.

HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur, bu da sonumuz olur HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur,... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH KOMUTANI KUBAİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın "rahat bırakılmaması gerektiğini" ve saldırıların hızlandırılacağını söyledi. Halevi, “Durum tüm alanlarda sürekli ve yoğun bir eylem gerektiriyor” dedi.

Ordudan ilerleyen saatlerde yapılan açıklamada, başkent Beyrut'a yeni bir saldırı düzenlendiği duyuruldu.  

Reuters'ın iki güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre İsrail, Beyrut'ta bir Hizbullah komutanını hedef aldı. 

Güvenlik kaynakları, Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi'nin saldırıda öldüğünü bildirdi.  

Kubeysi'nin örgütün roket biriminin lideri olduğu belirtildi.

Schengen uygulaması sona mı eriyor? Avrupa Birliği'nden yeni veto! Schengen uygulaması sona mı eriyor? Avrupa Birliği'nden yeni veto! Haberi Görüntüle

HİZBULLAH'TAN ANINDA MİSİLLEME

Saldırının Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh banliyösünde gerçekleştiği iddia eden Lübnan medyası, ise bombardımanın hemen ardından Hizbullah'ın İsrail'e karşı misilleme ateşi yaptığı duyuruldu. 

Yakalanması Siyonist için büyük başarı olur! İngiliz The Guardian İsrail'in asıl hedefini yazdı! Yakalanması Siyonist için büyük başarı olur! İngiliz The Guardian İsrail'in... Haberi Görüntüle

ŞEHİT SAYISI 558'E YÜKSELDİ

Haftanın ilk gününden itibaren Lübnan'a hava saldırısı düzenleyen katil İsrail 558 kişinin ölümüne neden oldu. 

Soykırıma ilişkin açıklama yapan Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in dün sabah saatlerinden bu yana ülkenin güneyi ile doğusundaki kasaba ve köylere "benzeri görülmemiş şekilde" düzenlediği saldırıların yol açtığı kayıplara ilişkin bilgi verdi.

İsrail'in Lübnan'ın kasaba ve köyleri hedef alan saldırılarında ölenlerin sayısının 558'e, yaralananların sayısının ise 1835'e yükseldiğini açıklayan Ebyad, hayatını kaybedenlerin 50'sinin çocuk, 95'inin kadın olduğunu ifade etti. 

Sözlerine devam eden Ebyad, ayrıca Er-Risale İzci Derneği'nde görevli 4 ilk yardım çalışanın da ölenlerin arasında bulunduğunu kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading