Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

SON DAKİKA: Kırgızistan'da darbe girişimi

SON DAKİKA: Kırgızistan'da darbe girişimi

Son dakika... Kırgızistan'da bir darbe girişimi gerçekleşti. Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, girişimin engellendiğini duyurdu.  

Dünya

05.07.2024, 12:25

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, ülkede bir darbe girişiminin engellediğini bildirdi. Komite tarafından yapılan açıklamada, "Kırgızistan'ın istihbarat kurumları, ülkede iktidarı zorla ele geçirme girişimini engelledi" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "Vatandaşların güvenliğini sağlamak ve anayasal düzenin temellerini korumak için yürütülen önlemlerin bir parçası olarak, şiddet kullanarak iktidarı ele geçirme ve vatandaşların ölümünü içeren kitlesel karışıklıklar düzenleyerek ülkedeki sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırma planları yapan yıkıcı bir grubun yasadışı faaliyetleri bastırıldı" ifadeleri kullanıldı.

Darbe girişimine kalkışan grubun, "suç ideolojisini destekleyen ve dini ideolojiyi fanatik bir şekilde savunan kişilerden oluştuğu" belirtildi.

Ankara Kara Kıta'daki ayak izini genişletiyor! Komşu korku içinde duyurdu: Türkiye'nin Afrika harekatı Ankara Kara Kıta'daki ayak izini genişletiyor! Komşu korku içinde duyurdu:... Haberi Görüntüle

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Soruşturma ve operasyonel tedbirler sonucunda dört kişinin gözaltına alınarak geçici tutuklama merkezine götürüldüğü açıklandı.

Açıklamada ayrıca, "Gözaltına alınanların ikamet yerlerinde ve kullandıkları araçlarda yapılan aramalarda, el yapımı patlayıcı düzenekleri, ateşli silahlar, mühimmat, telsizler, çelik yelekler, kolluk kuvvetleri üniformaları, insansız hava araçları, aşırılık yanlısı yayınlar ve diğer yasaklı maddeler bulunmuş ve ele geçirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading