Yandex Metrica

Son dakika! Kursk'ta nükleer paniği! Bölgede hava saldırısı sirenleri duyuldu: Nükleer santrale saldırı mı düzenlendi?

Son dakika! Kursk'ta nükleer paniği! Bölgede hava saldırısı sirenleri duyuldu: Nükleer santrale saldırı mı düzenlendi?

Son dakika haberleri... Reuters'ın haberine göre, Rusya'nın Kursk bölgesindeki nükleer santralin yakınında hava saldırısı sirenleri duyuldu.

Dünya

27.08.2024, 21:39

Reuters'ın haberine göre, Rusya'nın Kursk kentine bağlı Kurçatov kasabasında bir görgü tanığı, nükleer santralin yakınında hava saldırısı sirenleri duyduğunu bildirdi.

Reuters muhabiri, Salı günü öğleden sonra kısa bir süre hava saldırısı sirenlerinin çaldığını ve bunun bir füze tehdidinin habercisi olduğunu söyledi.

Balkan ülkesinden çılgın sipariş! Bir iki üç değil tam 6 tane TB2 SİHA alacak Balkan ülkesinden çılgın sipariş! Bir iki üç değil tam 6... Haberi Görüntüle

NÜKLEER SANTRAL Mİ VURULDU?

BM Nükleer Ajansı Başkanı Rafael Grossi şu anda tesiste bir inceleme turunda.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, geçen hafta Rusya'nın, Ukrayna'nın Rus topraklarına yönelik saldırılarını sürdürürken, santralin kullanılmış yakıt nükleer depolama tesisine yaklaşık 100 metre mesafede drone parçaları bulunduğunu bildirdiğini bildirmişti.

Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri: Tebbun oyların yüzde 94'ünü aldı Cezayir'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri: Tebbun oyların yüzde 94'ünü aldı Haberi Görüntüle

OPERASYONUN FARKI HEDEFİ VAR

Öte yandan bugün düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vladimir Zelenskiy "Kursk Operasyonu'nun farklı hedefi var ve şu an bunlar için açıklanamaz." ifadelerini kullandı. 

Sözlerine devam eden Zelenskiy Ukrayna'nın ilk yerli balistik füzesini denediğini açıkladı. Ukrayna'nın bu yıl 1,5-2 milyon drone üretme kapasitesine sahip olduğunu ancak şu anda bunun için gerekli finansmana sahip olmadığını söyledi.

Reuters'ın aktardığına göre, açıklamalarının devamında Rusya ile savaşın diyalog yoluyla sona ereceğini ancak Kiev'in barış vizyonunu ilerletmek için bu yıl toplamayı umduğu zirvede güçlü bir konumda olması gerektiğini söyledi.

ABD'den soykırıma bir destek daha: 164,6 milyon dolarlık satışa onay ABD'den soykırıma bir destek daha: 164,6 milyon dolarlık satışa onay Haberi Görüntüle

KİMYASAL MÜHİMMAT İDDİASI

Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı, "Kiev rejiminin Ukrayna'ya kimyasal mühimmat getirdiğine dair bilgiler alıyoruz.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 3. Uçar Birlik Taburu birliklerine zehirli kimyasal maddeler içeren mühimmatların teslim edildiğine dair bilgiler aldık." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading