Son dakika: Nasrallah'ın cenazesi enkazdan çıkarıldı

Son dakika: Nasrallah'ın cenazesi enkazdan çıkarıldı

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan katil İsrail, 20 Eylül'de rotasını Lübnan'a çevirmişti. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği katliamlara sebep olan terör devleti Cuma günü Hizbullah lideri Nasrallah’ı Beyrut’taki çok katlı bir binanın sığınağına düzenlediği hava saldırısıyla öldürdü. Katil İsrail bu saldırı için 80 ton patlayıcı kullandığını duyurdu. Öte yandan Hizbullah kaynakları, Nasrallah'ın cenazesinin enkazdan çıkarıldığını açıkladı.

Dünya

29.09.2024, 16:57

Katil İsrail ordusu Lübnan’ın başkenti Beyrut başta olmak üzere ülkenin güneyi ve doğusuna yönelik saldırılarını sürdürürken, Cuma günü gerçekleştirdiği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın da öldüğü doğrulandı.

Cuma günü Lübnan’ın başkent Beyrut’un güneyindeki Dahiyeh semtinde Hizbullah’ın ana karargâhını hedef alan Siyonist rejim, Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh’teki sivil binalara, altında Hizbullah’a ait silahlar bulunduğu iddiasıyla saldırıldığını açıklamıştı.

Cuma günü son dakika yayın ile Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve kızı Zeynep’in de öldürüldüğü duyuran İsrail basını, haberi doğrulayamamıştı. Fakat dün sabah İsrail ordusu, Cuma günkü hava saldırısında Nasrallah’ı öldürdüğünü ve Lübnanlı gruba en önemli darbeyi vurduğunu açıkladı.

Lübnan'daki dijital saldırıda MOSSAD parmağı! Patlayan cihazlarda 5 ay detayı Lübnan'daki dijital saldırıda MOSSAD parmağı! Patlayan cihazlarda 5 ay detayı Haberi Görüntüle

CENAZESİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

İsrail ordusunun cuma gecesi düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın cansız bedeni bulundu.

Çığlık sesleri kıyamet sahnesi gibi! Kana doymayan İsrail, Lübnan'da sivillerin evlerini hedef aldı! Çığlık sesleri kıyamet sahnesi gibi! Kana doymayan İsrail, Lübnan'da sivillerin... Haberi Görüntüle

ÖNCE NASRALLAH'IN YÜZÜKLERİ BULUNDU

Hizbullah'ın yönetim kademesini hedef alan İsrail, Hasan Nasrallah'ı da öldürdü. Beyrut'taki bombalanan binalarda yapılan arama kurtarma çalışmalarında önce Nasrallah'ın yüzüklerine ulaşılmıştı.

NATO'dan İsveç ve Finlandiya'ya teklif: Putin'in tepkisi merak ediliyor NATO'dan İsveç ve Finlandiya'ya teklif: Putin'in tepkisi merak ediliyor Haberi Görüntüle

NASRALLAH'IN CANSIZ BEDENİ VİNÇLE ÇIKARILDI

Bugün de devam eden arama çalışmalarında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın cansız bedeni bulundu.

Enkazdaki uzun uğraş sonunda, bölgeye getirilen vinç ile Nasrallah'ın cansız bedeni çıkarıldı. Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan sosyal medyaya servis edilen görüntüler dünya basınında gündem oldu.

Çağrı cihazı saldırısıyla ilgili Lübnan hükümetinden açıklama: 'Egemenliğimiz ihlal edildi' Çağrı cihazı saldırısıyla ilgili Lübnan hükümetinden açıklama: 'Egemenliğimiz ihlal edildi' Haberi Görüntüle

80 TON PATLAYICI 

Yapılan açıklamada, 140 hedefin vurulduğu ifade edilirken, "Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın bulunduğu yere her biri yaklaşık 1 ton olmak üzere 85 füzeyle yaklaşık 80 ton patlayıcı atıldığı” kaydedildi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de, ordunun Nasrallah ve Hizbullah karargâhını vurma planını uzun hazırlıklardan sonra hayata geçirdiğini ifade etti

Doğru zamanda ve çok hassas bir şekilde yapıldı diyen Halavi, "Alet çantamızdaki son şey bu değil. İleri gitmek adına daha fazla kabiliyetimiz var" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Lübnan Hizbullahı’ndan açıklama geldi ve Nasrallah’ın ölümü doğrulandı. Hizbullah açıklamasında, “Hizbullah düşmanla mücadeleyi, Gazze ve Filistin’e desteği, Lübnan ile kararlı ve onurlu halkını savunmasını sürdürecek” denildi. 

Irak’ta 3 günlük yas ilan edilirken, Hamas da, Nasrallah’ın öldürülmesinin direnişi daha da güçlendireceğini vurguladı. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı İsrail’de ise 1000 kişiden fazla kalabalığın toplanması yasaklandı. Hizbullah’ın müttefiki olan Yemen’deki İran destekli Husiler de, “Direniş kırılmayacak, Lübnan’daki ve tüm cephelerdeki kardeşlerin savaşçı ruhu daha da güçlenecek ve büyüyecek” açıklamasını yaptı.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise, Müslümanlara yönelik çağrısında, “sahip oldukları her türlü imkânla Lübnan halkının ve onurlu Hizbullah’ın yanında durmalarını, İsrail’in kötü niyetli rejimine karşı onlara yardım etmelerini” istedi.

Suudi Arabistan tanıtım videosu şaşkınlık yarattı! Prens Selman'ın reformu sonrası mankenlerin kıyafeti dikkat çekti! Suudi Arabistan tanıtım videosu şaşkınlık yarattı! Prens Selman'ın reformu sonrası... Haberi Görüntüle

BAŞKALARI DA ÖLDÜ

İsrail’in saldırıları, önceki gece ve dün sabah da devam etti. Hizbullah da, bu saldırılara füzelerle karşılık verdi. İsrail’den yapılan açıklamada, “Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’ın füze birimi komutanı Muhammed Ali İsmail ve yardımcısı Hüseyin Ahmed İsmail, savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırıda öldürüldü. Onlarla birlikte Hizbullah’ın diğer mensupları da ortadan kaldırıldı” ifadeleri kullanıldı.

Nasrallah’ın hayatını kaybettiği saldırılarda İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun komutanlarından Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın da öldürüldüğü bildirildi. Nilfuruşan, Nisan’da İsrail’in İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği saldırıda öldürülen Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi’nin yerine geçmişti.

İsrail, bu yıl içinde Hizbullah’ın diğer bazı üst düzey komutanlarını da öldürmüştü. Bunlar arasında Visam et-Tavil, et-Tavil’in yerine merkezi eğitim birimi denetleme görevine gelen Ahmed Mahmud Vehbi, Nasır Birimi komutanı Talib Sami Abdullah, Aziz Birliği komutanı Muhammet Nimet Nasır, Nasrallah’ın askeri işlerinden sorumlu kıdemli danışmanı Fuad Şükür, Şükür’ün yerine gelen İbrahim Akil bulunuyor. 

Irak'tan İsrail'e dron saldırısı! İran destekli gruplar üstlendi Irak'tan İsrail'e dron saldırısı! İran destekli gruplar üstlendi Haberi Görüntüle

ADIM ADIM SUİKAST PLANI

İsrail merkezli Jerusalem Post, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesine ilişkin operasyonun ayrıntılarını yazdı. Güvenlik kaynaklarına dayandırılan habere göre, Nasrallah’a suikast için gerekli siyasi, istihbarat ve operasyonel koşullar çarşamba günü oluştu.

Askeri istihbaratın önerisi üzerine kanlı operasyon için hazırlıklar başlatıldı ve Hizbullah liderliğinin toplanacağı zaman beklendi. Bu arada Netanyahu, ateşkes süreciyle ilgili daha önceki açıklamalarının aksine farklı sinyaller verdi ve ABD’ye Amerikan başkanlık uçağının benzeri olan “Siyon Kanadı” ile gitmeyi kararlaştırdı. Bu kararın, Hizbullah liderlerini aldatma manevrası olduğu belirtiliyor. Tersi olsaydı, belki de Hizbullah liderliği Dahiya’daki yeraltı karargahında toplantı yapmayacaktı.

3,2 milyar dolarlık çifte oyun! Çin Amerika'nın arka bahçesine açılıyor: Dev proje için geri sayım başladı 3,2 milyar dolarlık çifte oyun! Çin Amerika'nın arka bahçesine açılıyor:... Haberi Görüntüle

'VUR' EMRİ ABD'DEN VERİLDİ

Operasyon konusunda istişareleri devam etti. Perşembe günü de Netanyahu’nun ve beraberindekilerin telefonla katıldığı bir kabine toplantısı düzenlendi, Başbakan ve Savunma Bakanı Yoav Gallant operasyon için yetki aldı. Netanyahu, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile cuma sabahı BM konuşması öncesi bir toplantı daha yaptı ve son istihbarat bilgileri paylaşıldı. Bir toplantı daha yapılarak Netanyahu’dan onay alındı. Operasyonu yürüten heyet, Tel Aviv’deki İsrail Savunma Gücü’nün yeraltı üssü olan “çukur”a indi. Bu sırada havalanan uçaklar, Beyrut’taki Hizbullah ana karargahını vurdu. Nasrallah ve Hizbullah’ın güney cephesinin komutanı Ali Karaki, diğer üst düzey isimlerle birlikte olay yerinde öldürüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading