Son Dakika... Soykırımcı İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu!

Son Dakika... Soykırımcı İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu!

İşgalci İsrail güçleri Beyrut'u bir kez daha vurdu. Lübnan ordusu bugün sınır hattındaki bir kışlanın vurulduğunu duyurdu. Saldırıda iki askerin öldüğü bildirildi.     

Dünya

03.10.2024, 21:32

Terör devleti İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik insanlık dışı saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'u hedef aldı. 

İşgalci İsrail'in Lübnan'daki işgal girişimleri devam ediyor. İşgal güçleri Beyrut'u bir kez daha vurdu.

İsrail bayrağı ayaklar altında! Bebek katillerine Diyarbakır'dan tepki: Protesto yöntemi alkış aldı İsrail bayrağı ayaklar altında! Bebek katillerine Diyarbakır'dan tepki: Protesto yöntemi... Haberi Görüntüle

İKİ LÜBNAN ASKERİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda iki Lübnan askerinin öldüğü, birinin de yaralandığı açıklandı. Lübnan Silahlı Kuvvetlerinin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda Taybe beldesinde Lübnan Kızılhaçı ile çalışan bir askerin öldüğü, birinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Bint Cibeyl bölgesinde Lübnan ordusuna ait bir merkezi hedef alması sonucu da bir askerin yaşamını yitirdiği aktarıldı. Lübnan askerlerinin Bint Cibeyl'de açılan ateşe karşılık verdiği bildirildi. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan sınırında devam eden çatışmalarda ölen Lübnan askerlerinin sayısı 4'e yükseldi.

ABD'den Beyrut saldırısı sonrası şaşırtmayan açıklama: 'Saldırıya dahil değiliz, haberimiz yoktu' ABD'den Beyrut saldırısı sonrası şaşırtmayan açıklama: 'Saldırıya dahil değiliz, haberimiz... Haberi Görüntüle

İSRAİL SALDIRILARINDA 127'Sİ ÇOCUK 1974 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 127'si çocuk 1974 kişinin öldüğü bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, başkent Beyrut'un doğusundaki Baabda Devlet Hastanesinde düzenlediği basın açıklamasında 8 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında ölenler, yaralananlara ilişkin bilgi verdi.

Bakan Ebyad, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında 127'si çocuk 1974 kişinin öldüğü, 9 bin 384 kişinin yaralandığı aktardı. İsrail'in saldırılarında 40 sağlık ve ilk yardım personelinin hayatını kaybettiğini ifade eden Ebyad, çok sayıda sağlık merkezinin de hasar aldığını belirtti.

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan-İsrail sınırında kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 17-18 Eylül'de Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine hava saldırısı düzenleme başladı.

İsrail ordusu, 30 Eylül'de de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını duyurdu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading