Yandex Metrica

Son dakika... Telegram'ın kurucusu Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı

Son dakika... Telegram'ın kurucusu Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı

Telegram ve Toncoin (TON) kurucusu Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alındığı iddia ediliyor. Durov hakkında terörizme destek, uyuşturucu kaçakçılığı, suça ortaklık, toplu dolandırıcılık, kara para aklama, suçu gizleme, pedofili içerik, yaptırımlardan kaçınma gibi iddialar vardı.

Dünya

25.08.2024, 01:11

Telegram ve Toncoin (TON) kurucusu Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alındığı iddia ediliyor.

Fransız medyası, Rus mesajlaşma uygulaması Telegram'on kurucusu Pavel Durov'un Azerbaycan dönüşü Paris Le Bourget havaalanında gözaltına alındığı bildirildi. Fransa'da arananlar listesinde bulunan Durov'un Fransız vatandaşlığı var. Durov hakkında terörizme destek, uyuşturucu kaçakçılığı, suça ortaklık, toplu dolandırıcılık, kara para aklama, suçu gizleme, pedofili içerik, yaptırımlardan kaçınma gibi iddialar vardı.

Öte yandan Fransız istihbaratının, Telegram kurucusu Pavel Durov'ı gözaltına alarak Batı Afrika ve diğer Fransız etki alanlarındaki gizli yazışmalar ile suç örgütlerine ait bilgileri ele geçirmek istediği iddia ediliyor.

ABD'den Rusya'ya başkanlık suçlaması: 'Moskova seçimlere müdahale etmeye çalışıyor' ABD'den Rusya'ya başkanlık suçlaması: 'Moskova seçimlere müdahale etmeye çalışıyor' Haberi Görüntüle

TUNCOIN ÇAKILDI

Pavel Durov'un tutuklanma haberi sonrası kurucusu olduğu TON coin hisseleri çakıldı.

Cehennem gibi: Çatışmadan kaçanı akrep-yılan sokuyor! Sel baskınından kurtulanlar açlıktan ölüyor Cehennem gibi: Çatışmadan kaçanı akrep-yılan sokuyor! Sel baskınından kurtulanlar açlıktan... Haberi Görüntüle

PAVEL DUROV KİMDİR?

Pavel Durov, Rusya’nın Sankt-Peterburg şehrinde doğmuş bir girişimci ve teknoloji lideridir. Matematikçi ve bilgisayar programcısı Nikolai Durov’un küçük kardeşi olan Pavel, çocukluğunun büyük bir kısmını babası Valery Durov’un iş nedeniyle bulunduğu İtalya’da geçirdi. Ortaokulu İtalya’da tamamlayan Durov, lise ve üniversite eğitimini Rusya’da alarak 2006 yılında Sankt-Peterburg Eyalet Üniversitesi Filoloji bölümünden mezun oldu.

2006 yılı başlarında, Facebook'tan etkilenerek VKontakte'yi (şimdiki adıyla VK) kuran Pavel Durov, kısa sürede bu sosyal medya platformunun değerini 3 milyar dolardan fazla artırmayı başardı. Durov ve abisi, VK'nın gelişimine büyük katkıda bulundu ve platform, Rusya'nın en popüler sosyal medya ağlarından biri haline geldi.

Ancak, 2011 yılında Rusya'daki parlamento seçimleri sırasında muhalif bir tutum sergileyen Durov, hükümetle sorunlar yaşamaya başladı. Bu durum, iş yaşamını olumsuz etkiledi.

2013 Kasım ayında, Rusya'nın en büyük internet şirketlerinden Mail.ru'un sahibi Ivan Tavrin'e VK'nın yüzde 12 hissesini satan Durov, daha sonra Mail.ru'nun VK'daki hissesini artırmasıyla platformdan ayrıldı. Mail.ru, 2014 yılında VK'nın geri kalan hisselerini de satın alarak platformun tek sahibi oldu.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Haberi Görüntüle

SERVETİ NE KADAR?

Rusya'yı terk ettikten sonra Güney Amerika'da bulunan Saint Kitts ve Nevis adında bağımsız bir ada ülkesinden vatandaşlık almıştır. Vatandaşlık için ülkeye 250 bin Amerikan Doları bağış yapmıştır. Ayrıca 300 milyon dolarlık kişisel servetini İsveç bankalarında tutmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading