Son dakika...İsrail bombardımana başladı: İran'ın başkenti Tahran'da peş peşe patlamalar

Son dakika...İsrail bombardımana başladı: İran'ın başkenti Tahran'da peş peşe patlamalar

İsrail, İran'a yönelik saldırılara başladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada İran'daki bazı askeri noktaların hedef alındığı duyurulurken ABD'nin saldırı öncesi bilgilendirildiği belirtildi. İran basını saldırıyı doğrulayarak başkent Tahran'da çok sayıda patlamanın meydana geldiğini bildirdi.

Dünya

26.10.2024, 11:20

İsrail'den İran'a yönelik günlerdir beklenen  saldırı başladı. İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, başkent Tahran'da çok sayıda patlama meydana geldiğini duyurdu. Bu arada ABD medyası "İsrail'in saldırısı başladı" diye sıcak gelişmeyi son dakika olarak geçti.

İşte dakika dakika gelişmeler:

Baba Vanga'nın 2025 kehanetleri şok etti: Avrupa için karanlık günler mi geliyor? Laboratuvarlarda ne üretilecek? Uzaylılar ile ne zaman temas kurulacak? Baba Vanga'nın 2025 kehanetleri şok etti: Avrupa için karanlık günler... Haberi Görüntüle

03:45: İSRAİL MEDYASI: "3 ASKERİ TESİS HEDEF ALINDI"

İsrail medyası, İran'daki 3 askeri tesisin hedef alındığını,  bunun yanında Suriye ve Irak'taki 2 noktanın vurulduğunu duyurdu.

Yahya Sinvar'ın ölümü sonrası Hamas'tan açıklama: Zafere biz ulaşacağız Yahya Sinvar'ın ölümü sonrası Hamas'tan açıklama: Zafere biz ulaşacağız Haberi Görüntüle

03.35 KANAL 12 TELEVİZYONU: "İKİNCİ DALGA BAŞLADI"

İsrail'den yayın yapan Kanal 12 televizyonu İsrail'in İran'a yönelik ikinci saldırı dalgasını başlattığını duyurdu. İkinci dalgada daha geniş bir alana saldırı bekleniyor. 

Eurofighter şantajı! Berlin Ege için garanti istedi: Ankara süreci sonlandırma aşamasında Eurofighter şantajı! Berlin Ege için garanti istedi: Ankara süreci sonlandırma... Haberi Görüntüle

03.30 İRAN BASINI: "BAZI ASKERİ ÜSLER HEDEF ALINDI"

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, İsrail'in Tahran'ın batısı ve güneybatısında bazı askeri üsleri hedef aldığını duyurdu.

Fars Haber Ajansının haberinde, "Siyonist rejimin saldırısında Tahran'ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üslerin hedef alındığı görülüyor." ifadelerine yer verildi.

Haberde, bazı patlama seslerinin hava savunma füzelerinden kaynaklandığı ve sosyal medyada yayınlanan görsellerin çoğunun eski olduğu ve patlamalarla ilgili olmadığı aktarıldı.

ABD'li yetkililer ifşa etti: Katil İsrail, İran'daki hedeflerini belirledi ABD'li yetkililer ifşa etti: Katil İsrail, İran'daki hedeflerini belirledi Haberi Görüntüle

03.10 BEYAZ SARAY AÇIKLAMA YAPTI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi, İsrail'in "meşru müdafaa" hakkı uyarınca İran'da askeri hedefleri vurduğunu bildirdi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, konuya ilişkin AA muhabirine yazılı açıklama yaptı. İsrail'in İran'a yönelik saldırısının 1 Ekim'de İran'ın balistik füze saldırısına cevaben gerçekleştiğini aktaran Savett, İsrail'in "meşru müdafaa" hakkı uyarınca İran'da askeri hedefleri vurduğunu kaydetti. Savett, daha fazla bilgi için İsrail hükümetiyle irtibata geçilmesi gerektiğini belirtti.

Trump'dan ABD dolarına savaş açan ülkelere tehdit: Trump'dan ABD dolarına savaş açan ülkelere tehdit: "%100 gümrük vergisi... Haberi Görüntüle

SAAT 03.00 ABD: "BİLGİMİZ VAR"

ABD basını, İsrail'in İran'a yönelik saldırı öncesi Beyaz Saray'ı bilgilendirdiğini duyurdu.

Lafarge davasında yeni aşama: Fransız şirketin yöneticileri terör örgütünü finanse etmekten yargılanacak Lafarge davasında yeni aşama: Fransız şirketin yöneticileri terör örgütünü finanse... Haberi Görüntüle

02:40 İSRAİL ORDUSUNDAN SALDIRI AÇIKLAMASI

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin İran'daki askeri hedeflere saldırdıklarını açıkladı. Hagari'nn açıklaması şöyle:

"İsrail Silahlı Kuvvetleri, İran'daki rejimin son aylarda İsrail Devleti'ne yönelik devam eden saldırılarına yanıt olarak, siyasi kademenin yönlendirmesi doğrultusunda artık tam olarak İran'daki askeri hedeflere saldırıyor.

İsrail Silahlı Kuvvetleri saldırı ve savunma konusunda tam hazırlıklı, İran ve vekillerinden gelen gelişmeleri takip ediyoruz.

İsrail ordusu devam eden bir durum değerlendirmesi yürütüyor ve şu aşamada İç Cephe Komutanlığı'nın direktiflerinde herhangi bir değişiklik yok.

Uyanık ve ihtiyatlı olmaya devam etmeli ve İç Cephe Komutanlığının direktiflerine uymalısınız.

Herhangi bir değişiklik konusunda sizi hemen bilgilendireceğiz"

Katil İsrail, sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor: Askeri üniforma giydirdiler Katil İsrail, sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor: Askeri üniforma giydirdiler Haberi Görüntüle

SAAT 02.00 İRAN DEVLET TELEVİZYONU SALDIRIYI DOĞRULADI

İran devlet televizyonu  başkent Tahran'daki patlama haberlerini doğruladı. Haberde, "patlamanın kaynağının henüz belli olmadığı" aktarıldı.

Milli çerezimiz zirveye koşuyor! Dünyanın en iyi kuruyemişleri listesi açıklandı: Antep fıstığı kaçıncı sırada yer aldı? Milli çerezimiz zirveye koşuyor! Dünyanın en iyi kuruyemişleri listesi açıklandı:... Haberi Görüntüle

SAAT 01.40 TAHRAN'DA ŞİDDETLİ PATLAMALAR

İsrail'den İran'a misillemesi saldırısı başladı. İran medyasında yer alan habere göre; Tahran ve Kerec'de en az 19 patlama meydana geldi. İran medyası, savaş uçaklarının havalandığını duyurdu, ABD'den ise 'yakından takip ediyoruz' açıklaması geldi.

Mısır'da demir yolu felaketi: Tren kazasında vagonlar suya sürüklendi! Çok sayıda ölü ve yaralı var… Mısır'da demir yolu felaketi: Tren kazasında vagonlar suya sürüklendi! Çok... Haberi Görüntüle

01:30 SURİYE'DEN AÇIKLAMA

Suriye devlet televizyonu ise Şam ve çevresinde patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. Açıklamada Suriye hava savunma sistemlerinin düşman hedeflerine karşılık verdiği aktarıldı.

Katil İsrail, Gazze'de mülteci kampını vurdu: 30'dan fazla ölü ve yaralı var Katil İsrail, Gazze'de mülteci kampını vurdu: 30'dan fazla ölü ve... Haberi Görüntüle

01.00 SALDIRI PLANI ONAYLANMIŞTI

İsrail devlet televizyonu KAN'ın adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Gallant ve Halevi, İran'a saldırı planlarını onaylamıştı. Saldırının gerçekleştirileceği tarih için İsrail hükümetinin kararı ve onayının beklendiği ifade edilmişti.Öte yandan İsrail ordu radyosuna konuşan bir yetkili, İsrail'in İran'a saldırı hazırlıklarını içeren ABD istihbarat belgelerinin sızdırılmasının ardından Tel Aviv yönetiminin saldırıyı ertelemek zorunda kaldığı yönündeki haberin doğru olmadığını savunmuştu.

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

1

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading