Yandex Metrica

Sitede Ara

Sonsuza kadar bulunamayacak denmişti! Titanik enkazındaki o hazine bulundu: Paha biçilemiyor

Sonsuza kadar bulunamayacak denmişti! Titanik enkazındaki o hazine bulundu: Paha biçilemiyor

1912 yılında batmasından bu yana hayranlık uyandıran Titanik, unutuluşun derinliklerine gömülmek üzere değil ve kayıp hazineleri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. En son, Haziran 2023'te Titan denizaltısının patlamasıyla ilgili başka bir trajediyle ilgili soruşturma sırasında, sonsuza kadar kaybolacağı düşünülen küçük bir heykel bulundu.

Dünya

12.09.2024, 12:08

Versaylı Diana heykeli, enkaz alanından sorumlu olan RMS Titanic Inc. şirketi tarafından bir su altı keşif gezisi sırasında yeniden keşfedildi. Bu çoğaltma bronz Antik bir heykel Roma'nın av tanrıçasını temsil ediyor.

Batı Afrika'da yeni dönem başlıyor! Ortak pasaport sistemi hayata geçecek Batı Afrika'da yeni dönem başlıyor! Ortak pasaport sistemi hayata geçecek Haberi Görüntüle

ONU BRONZ YAPISI AYAKTA TUTUYOR

Başlangıçta Titanik'in büyük salonuna yerleştirilen bu fotoğraf, 1986 yılında 3.800 metre derinlikte fotoğraflandı ancak daha sonra radardan kayboldu. Katmanların altına gömüldü tortu ancak son yüz yıldır nerede durduğu göz önüne alındığında nispeten iyi durumda olduğu görülüyor. Ve bunun iyi bir nedeni var: Bronz, aşınmaya ve yıpranmaya karşı özellikle dayanıklıdır.

Blinken'dan Aliyev'e telefon! Barışa engel Ermenistan Anayasası ve Minsk Grubu'nun feshi görüşüldü Blinken'dan Aliyev'e telefon! Barışa engel Ermenistan Anayasası ve Minsk Grubu'nun... Haberi Görüntüle

O HAZİNELER UYKUYA DEVAM EDİYOR

Enkazda uyumaya devam eden hazineler, bilim adamlarının ve meraklıların ilgisini çekiyor. Ama diğer hazineler için umut tükeniyor. Bunların arasında neoklasik ressam Merry-Joseph Blondel'in La Circassienne au bain'i ve hatta enkazın haritasını çıkarma misyonundan yararlanan RMS Titanic Inc.'in  gelecekte kurtarmayı hedeflediği Farsça şiirlerden oluşan bir koleksiyon yer alıyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading