Yandex Metrica

Sitede Ara

Sosyal medya platformu X ofisini kapatıyor: Elon Musk'tan açıklama

Sosyal medya platformu X ofisini kapatıyor: Elon Musk'tan açıklama

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, Brezilya'daki ofisini kapatıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Musk, Brezilya'daki ofislerini kapatma kararının zor olduğunu aktararak, "Alexandre de Moraes'in (yasa dışı) gizli sansürü ve özel bilgilerin devredilmesi taleplerini kabul etmiş olsaydık, eylemlerimizi utanç duymadan açıklamamızın bir yolu yoktu. ifadelerini kullandı.

Dünya

17.08.2024, 22:36

Sosyal medya platformu X, Brezilya'daki ofisini kapatıyor. Platformdan yapılan açıklamada dün gece Brezilya Yüksek Mahkeme Başkanı Alexandre de Moraes'ın, X'in ülkedeki yasal temsilcisini sansür emirlerine uymadığı takdirde "tutuklamakla tehdit ettiği" hatırlatıldı. Açıklamada mahkeme başkanının bu eylemleri gizli bir emirle yaptığı öne sürülürken "Yüksek Mahkemeye yaptığımız sayısız başvurunun dikkate alınmamasına, Brezilya kamuoyunun bu emirler hakkında bilgilendirilmemesine ve Brezilyalı personelimizin platformumuzda içeriğin engellenip engellenmediği konusunda hiçbir sorumluluğu ya da kontrolü olmamasına rağmen, Moraes, hukuki sürece saygı göstermek yerine Brezilya'daki personelimizi tehdit etmeyi tercih etmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Ofisin personelin korunması amacıyla derhal kapatılacağıbilgisi verilirken bunun sorumluluğunun Moraes'e ait olduğu belirtildi. Açıklamada "Onun eylemleri demokratik yönetimle bağdaşmamaktadır. Brezilya halkının yapması gereken bir seçim var, demokrasi ya da Alexandre de Moraes." denildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Elon Musk ise aldıkları kararın zor bir karar olduğunu ifade ederek "Alexandre de Moraes'in (yasa dışı) gizli sansürü ve özel bilgilerin devredilmesi taleplerini kabul etmiş olsaydık, eylemlerimizi utanç duymadan açıklamamızın bir yolu yoktu." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading