Soykırım makinesi! İşgalci İsrail, terör saldırılarında patlayıcı yüklü robotlar kullanıyor

Soykırım makinesi! İşgalci İsrail, terör saldırılarında patlayıcı yüklü robotlar kullanıyor

Soykırımcı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyine yaptığı saldırılarda bomba yüklü robotlar kullanıyor. İşgalcilerin bu yöntemi kullanmaktaki amacının daha fazla can ve mal kaybına yol açmak olduğu öğrenildi.

Dünya

13.10.2024, 10:51

Katliamın ve soykırımın her türlüsünü uygulayan işgal devleti İsrail, cinayetlerini yepyeni usullerle işliyor. Filistin topraklarında kendi toprağıymışçasına hareket eden ve burada herhangi bir engelle karşılaşmadan savaş suçundan soykırım suçuna kadar her türlü suçu işleyen terör devleti, can ve mal kaybının daha fazla olması için çabalıyor. 

İsmi açıklanmayan bir kaynak, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde bulunan Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki kara saldırılarında patlayıcı yüklü robotlar kullandığını bildirdi. Kampın batısında bulunan El-Faluca Mahallesi'ne iki gün önce yapılan saldırıda robotların kullanıldığını söyleyen kaynak, birkaç evden oluşan yerleşim alanının tamamen yıkıldığını belirtti. 

Uzayda mahsur kaldılar: Astronotlar, Dünya'ya dönüş yolunda umut bekliyor! Uzayda mahsur kaldılar: Astronotlar, Dünya'ya dönüş yolunda umut bekliyor! Haberi Görüntüle

PATLAYICI YÜKLÜ ROBOTLAR EVLERİN ARASINDA HAREKET EDİYOR

Patlayıcı yüklü robotların evler arasında hareket ettiğini bildiren kaynak, robotların uzaktan kumnda ile kontrol edildiğini ve patlamaların bu yolla gerçekleştirildiğini söyledi. Robotların gücü ise çok yüksek. Bir yerleşim gücünü yıkabilecek güçte patlayıcılara sahip olan robotların ilk defa mayıs ayında kullanıldığı belirtildi. Söz konusu kaynak, robotların mayıs ayında Cibaliya Mülteci Kampı'nın karadan işgal sürecinde ilk defa kullanıldığını, Filistinli direnişçilerin, içinde askerlerin olduğunu düşündükleri bir personel aracını hedef alması sonucu bölgede büyük bir patlama meydana geldiğini ve daha sonra bunun aslında bomba yüklü bir robot olduğunun anlaşıldığını dile getirdi.

Öte yandan Katar merkezli Al Jazeera Televizyonu 22 Mayıs'ta Cibaliya'daki kara saldırılarında kullanılan bomba yüklü robotların videosunu yayınlamıştı. İsrail ordusu, mayıs ayında 20 gün boyunca Cibaliya Mülteci Kampı'na karadan saldırmış ve geride büyük bir yıkım bırakarak bölgeyi terk etmişti

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading