Yandex Metrica

Sitede Ara

Soykırım ortağı ABD'den Hamas liderleri için tepki çeken hamle

Soykırım ortağı ABD'den Hamas liderleri için tepki çeken hamle

ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim saldırılarından dolayı 6 Hamas lideri hakkında iddianame hazırladı. ABD'nin hazırladığı ilk iddianamede Hamas liderleri, saldırılardan sorumlu tutuldu.

Dünya

04.09.2024, 11:28

Soykırımın başından bu yana terör devleti İsrail'in yanında saf tutan ve bebek katili Netanyahu'ya koşulsuz destek veren ABD'den tepki çeken Hamas hamlesi geldi. ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim saldırılarından dolayı 6 Hamas lideri hakkında iddianame hazırladı. Konuya ilişkin açıklama ABD Adalet Bakanlığından geldi. Yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim'den sonraki süreçte ABD'nin hazırladığı ilk iddianamede Hamas liderleri, saldırılardan sorumlu tutuldu.

Bir sosis ve bir peynire 44.000 TL ödeme yaptı! Turizm dolandırıcılığı! 86 yaşındaki turist hayatının şokunu yaşadı Bir sosis ve bir peynire 44.000 TL ödeme yaptı! Turizm... Haberi Görüntüle

7 FARKLI SUÇLAMA YÖNELTİLDİ

Söz konusu iddianamede, Hamas'ın önceki Siyasi Büro Başkanı olup İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen hain suikastta yaşamını yitiren İsmail Heniyyeh, Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, Kassam Tugayları Komutanı Muhammed el-Masri (Muhammed Deif), Mervan İsa ve Ali Baraka hakkında "terörizm" dahil, 7 farklı suçlama yöneltildi.

İddianamenin devamında 7 Ekim saldırılarının nasıl gerçekleştiğine dair geniş iddialar yer aldı. 6 ismin isnat edilen suçlarla ne şekilde bağlantılı olduğuna dair ifadeler de yer aldı.

Soykırımcı İsrail kana doymuyor! Yeni bir kara saldırısı için düğmeye basıldı Soykırımcı İsrail kana doymuyor! Yeni bir kara saldırısı için düğmeye... Haberi Görüntüle

BUGÜNE KADAR MÜHÜRLÜ KALDI

Adının açıklanmaması şartıyla Amerikan medyasına konuyla ilgili bir değerlendirme yapan bir Adalet Bakanlığı yetkilisi, söz konusu iddianamenin esasen 1 Şubat 2024 tarihinde hazır olduğunu ancak sanıklardan birinin yakalanabilmesi beklentisiyle bugüne kadar mühürlü kaldığını belirtti.

Adalet Bakanlığı yetkilisi, İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta kurban gitmesi ve bölgedeki diğer gelişmeler neticesinde artık iddianamenin mühürlü kalmasına gerek kalmadığını ifade etti.

Soykırımcı İsrail ordusu katliam yaptığı bölgeden çekildi: Tubas-Türk Hastanesi kuşatılmıştı Soykırımcı İsrail ordusu katliam yaptığı bölgeden çekildi: Tubas-Türk Hastanesi kuşatılmıştı Haberi Görüntüle

NELER YAŞANMIŞTI?

Hatırlanacağı üzere Hamas lideri Heniyye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramış; İran ve Hamas, Heniyye'ye yönelik suikastın arkasında İsrail'in olduğunu belirtmişti.

İsrail ordusu, Hamas liderlerinden Mervan İsa'nın mart ayında, Muhammed Deif'in ise temmuz ayındaki bir saldırıda öldürüldüğünü iddia etmiş, Hamas iddiaları doğrulamamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading